Reklama


Zdravá strava? Stačí dojídat odpad z jídla

28.05.2017 - Stanislav Mihulka

Je to ironie. Z jídla vyhazujeme právě to, co nejvíc potřebujeme

Slupka - V odpadcích je velké množství živin
Slupka - V odpadcích je velké množství živin

Při přípravě jídla často vyhodíme spoustu odpadu. Vědci ale tvrdí, že právě to, co vyhazujeme, obsahuje řadu důležitých živin.

Ve své studii spočítali nutriční hodnotu asi 60 tun odpadu z potravin, který za rok vyprodukuje průměrný Američan. Z výsledků vyplynulo, že kdyby lidé tento odpad namísto vyhození snědli, prakticky by tím vyřešili veškeré nedostatky ve své výživě.

TIP: Zapomeňte na organické farmy: Budoucnost stravování představuje hmyz

Jeden člověk v USA každý den vyhodí potraviny, v nichž je například průměrně 1 217 kalorií, 33 gramů proteinů, 6 gramů vlákniny, 286 miligramů vápníku a 880 miligramů draslíku.

 

  • Zdroj textu: Motherboard
  • Zdroj fotografií: CC0 Public Domain

Reklama



Reklama

Aktuální články

Význam utajení si uvědomoval již římský vládce Gaius Julius Caesar, který psal šifrované zprávy z bojiště.

Zajímavosti

Císař Rudolf II. podepsal v roce 1609 dokument, který do značné míry zrovnoprávňoval katolíky, luterány a kalvinisty.

Historie

Korýši skýtají jednoznačně nejčerstvější maso, jaké se vám může na talíři ocitnout. Důvod je prostý. Do vroucího vývaru se vkládají živí.

Revue

SpaceShipTwo VSS Unity na novém testovacím letu jako kluzák

Vesmír
Válka

Zalesněné skály v Číně

Věda

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907