Reklama


Kokain už je z módy: Trendem dneška je šňupání čokolády

02.03.2015 - Martin Reichman

Milovníci čokolády a šílení experimentátoři jsou nadšení, šňupání čokolády prý navozuje podobné pocity jako při orgasmu

Zní to sice bláznivě, ale nejde o apríl, šňupání čokolády je novou módou. Ptáte se, k čemu je to dobré? Lidská chuť se omezuje pouze na rozpoznání pětice základních chutí (sladkou, slanou, kyselou, hořkou a unami), zatímco lidský nos dokáže rozpoznat až bilion různých vůní. Šňupání čokolády je tak nový způsob jak si tuto pochoutku vychutnat.

Sex, čokoláda a rock'n'roll

Praotcem čokoládové módy je Dominique Persoon a nápad prý vznikl na jednom večírku. Dominik se poté pustil do výroby zařízení, které čokoládový prášek vystřelí k nosu. A daří se mu nad očekávání dobře, svého "čoko-šňupače" již prý prodal 25 tisíc kusů. Na internetu lze jeho originální šňupač pořídit za 35 €.

Kromě "čoko-šňupače" je ale zapotřebí také speciálně připravená čokoládová směs. Čistá čokoláda prý byla příliš suchá a nebyla dost výrazná, po přidání chilli byla zase příliš ostrá. Po mnoha pokusech se jako ideální složení ukázala směs čokolády, sušené máty a zázvoru.

Podle Persoona dokáže čokoládový prášek vyvolat stav, který se podobá orgasmu, lékaři toto tvrzení ale zpochybňují a před šňupáním čokolády důrazně varují. Jakákoli cizorodá látka je podle nich pro nosní sliznici v podstatě toxická a hrozí vážnými zdravotními následky.

  • Zdroj textu: chocolateshooter.be
  • Zdroj fotografií: The Chocolate Line

Reklama



Reklama

Aktuální články

V Perugii můžete projít etruskou bránou starou více než dva tisíce let.

Zajímavosti

Mamograf je speciální rentgen pro diagnostiku rakoviny prsu

Věda

Ukrajinský voják pózuje s útočnou puškou AK-74 kdesi na východní Ukrajině

Válka
Zajímavosti

Neutrinový „snímek“ Slunce pořízený detektorem Super-Kamiokande vznikl v noci, tedy „skrz Zemi“. Zachycuje v podstatě pouze horké sluneční jádro

Vesmír

Rychlostní rekord v hodnotě téměř 126 km/h padl na stěně smrti loni

Revue

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907