Reklama


Kokain už je z módy: Trendem dneška je šňupání čokolády

02.03.2015 - Martin Reichman

Milovníci čokolády a šílení experimentátoři jsou nadšení, šňupání čokolády prý navozuje podobné pocity jako při orgasmu

Zní to sice bláznivě, ale nejde o apríl, šňupání čokolády je novou módou. Ptáte se, k čemu je to dobré? Lidská chuť se omezuje pouze na rozpoznání pětice základních chutí (sladkou, slanou, kyselou, hořkou a unami), zatímco lidský nos dokáže rozpoznat až bilion různých vůní. Šňupání čokolády je tak nový způsob jak si tuto pochoutku vychutnat.

Sex, čokoláda a rock'n'roll

Praotcem čokoládové módy je Dominique Persoon a nápad prý vznikl na jednom večírku. Dominik se poté pustil do výroby zařízení, které čokoládový prášek vystřelí k nosu. A daří se mu nad očekávání dobře, svého "čoko-šňupače" již prý prodal 25 tisíc kusů. Na internetu lze jeho originální šňupač pořídit za 35 €.

Kromě "čoko-šňupače" je ale zapotřebí také speciálně připravená čokoládová směs. Čistá čokoláda prý byla příliš suchá a nebyla dost výrazná, po přidání chilli byla zase příliš ostrá. Po mnoha pokusech se jako ideální složení ukázala směs čokolády, sušené máty a zázvoru.

Podle Persoona dokáže čokoládový prášek vyvolat stav, který se podobá orgasmu, lékaři toto tvrzení ale zpochybňují a před šňupáním čokolády důrazně varují. Jakákoli cizorodá látka je podle nich pro nosní sliznici v podstatě toxická a hrozí vážnými zdravotními následky.

  • Zdroj textu: chocolateshooter.be
  • Zdroj fotografií: The Chocolate Line

Reklama



Reklama

Aktuální články

Paříž je pojmenovaná podle keltského kmene známého jako Parisii. Nejstarší osídlení se datuje do roku 4200 př. n. l.

Cestování

Konopí stále častěji nachází uplatnění v medicíně

Věda

Odvedl krysař děti na Moravu?

Historie

Nejnovější test motoru pro nosnou raketu systému SLS

Vesmír
Revue

Květenství některých druhů lítostek jsou velice atraktivní, proto patří k žádaným zahradním rostlinám. U nás jsou, až na několik výjimek, poměrně citlivé na přezimování.

Příroda

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907