Reklama


Kuřecí rychlokvašky: Proč jsou dnešní kuřata tak obrovská?

01.04.2015 - redakce 100+1

Dnešní kuřata vypadají oproti těm, které známe z minulosti, poněkud přerostle. Co za rychlým růstem drůbeže stojí?

Je pravda, že v roce 1925 dosahovalo kuře hmotnosti 1,5 kg za 120 dnů, zatímco dnes se na stejnou váhu dostane za měsíc. Za posledních 60 let se velikost kuřecího prsa zvětšila o 80 % a kuřata stejného věku jsou více než dvojnásobná. Rychlé váhové přírůstky způsobuje jak krmení, tak způsoby šlechtění – dříve totiž kuřecí maso představovalo jen doplněk k produkci vajec. V porovnání s původním kurem bankivským, relativně štíhlým divokým ptákem žijícím dosud v jihovýchodní Asii, je dnešní drůbež skutečně monstrózní.

  • Zdroj textu: 100+1 zahraniční zajímavost
  • Zdroj fotografií: Wikimedia

Reklama



Reklama

Aktuální články

Trpasličí hvězda je jako dobře zateplený dům – dlouho si vystačí i se skromnými zásobami paliva

Vesmír

GAZ 69 je předurčen k drsnému zacházení v těžkých terénních podmínkách – s tímhle autem jednoduše přestanete řešit, kde končí upravená vozovka

Válka

Víska Albinen leží na jihu země v nadmořské výšce 1 300 metrů, na dohled od Matterhornu.

Zajímavosti

Vlevo šaty vyrobené z listí, vpravo herečka Bingbing Fan.

Revue

Mrtvý muž z dnešního Německa, který se zřejmě stal obětí moru doby kamenné

Věda

<p>Ve výjimečných případech jsou rohy starých beranů dlouhé až jeden metr</p>

Příroda

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907