Reklama


Novinka pro mlsné jazýčky: Hořká, mléčná, bílá a růžová čokoláda

09.09.2016 - Zuzana Rychlá

Od roku 1930, kdy byla ve Švýcarsku představena bílá čokoláda, známe tři základní druhy čokolády. Stávající hořkou, mléčnou a bílou má nyní doplnit i růžová

Vláda čokoládového tria – hořké, mléčné a bílé, trvala dlouhých 87 let. Nyní se ale zdá, že tento čokoládový triumvirát doplní čtvrtý parťák. Ve Švýcarsku se po 13 letech experimentování podařilo připravit růžovou čokoládu.

Novinka, která pochází z dílny belgicko-francouzského čokoládového koncernu Barry Callebaut, není výsledkem prostého přimíchání barviv. Základní ingrediencí jsou růžové kakaové boby původem z Ekvádoru, Brazílie a Pobřeží slonoviny.

Ochutnat růžovou novinku mohli doposud pouze obyvatelé Číny a lokálně také zákazníci dalších klíčových trhů. Na celosvětové pulty by se měla podle vyjádření zástupce společnosti Barry Callebaut Petera Booneho dostat v průběhu příštích 6 až 18 měsíců.

  • Zdroj textu: The Guardian
  • Zdroj fotografií: barry-callebaut.com

Reklama



Reklama

Aktuální články

Víska Albinen leží na jihu země v nadmořské výšce 1 300 metrů, na dohled od Matterhornu.

Zajímavosti

Vlevo šaty vyrobené z listí, vpravo herečka Bingbing Fan.

Revue

Mrtvý muž z dnešního Německa, který se zřejmě stal obětí moru doby kamenné

Věda

<p>Ve výjimečných případech jsou rohy starých beranů dlouhé až jeden metr</p>

Příroda

Protiletadlový kanón Bofors instalovaný na polském torpédoborci ORP Błyskawica

Válka

Ledové gejzíry na Saturnově Enceladu jistě stojí za prozkoumání

Vesmír

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907