Jídlo jako umění: Zajímavé snímky nejen slavnostních pokrmů

25.12.2013 - Jan Miklín


Reklama

Jak vypadají známá jídla uvnitř se v zajímavém projektu rozhodly ukázat dvě milovnice jídla: fotografka Beth Galton a food stylistka Charlotte Omnes. Ve svém projektu Cut Food nejprve uvařily dokonale vypadající pokrmy, aby je nechali zmrazit a rozřízly na půlku. Divákům tak nabízí pohled do nitra třeba kuřecích nuget, zmrzlinového poháru nebo populárních koktejlů. Asi největší „klasikou“, která byla zvěčněna na snímcích, je plněný pečený krocan, tradiční americký sváteční pokrm.

Reklama

  • Zdroj textu:
  • Zdroj fotografií: Profimedia

Další články v sekci

Reklama

Reklama

Aktuální články

Winston Churchill s manželkou Clementine na návštěvě v Soestdijkském paláci. Vedle Churchilla stojí princ Bernhard a nizozemská královna Juliána s dětmi.

Historie

V Cockaigne neexistovala nouze, násilí, ba ani práce a pečené husy tam létaly přímo do úst.

Zajímavosti

Fukušimské tritium bude podle vědců v mořské vodě v nesmírně malé koncentraci, odpovídající extrémně zředěným homeotickým přípravkům.

Věda

Kamenná exoplaneta GJ 367b obkrouží svou mateřskou hvězdu za pouhých osm hodin. Na jejím povrchu zřejmě panuje teplota kolem 1 500 °C.

Vesmír

Chvostoskoci (Collembola) jsou řádem šestinohých bezobratlých živočichů, kteří v širším smyslu patří mezi hmyz. Žijí v půdě nebo na jejím povrchu, někdy však i na vodní hladině či na okrajích ledovců. Už podle tohoto výčtu je zřejmé, že jde o velmi odolnou a přizpůsobivou skupinu.

Příroda
Revue

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907