Býložravci

Bázlivec Ophraella communa na listu ambrózie

24. 04. 2020

Nejčtenejší


Když byla kobyla po návratu oddělena ve výběhu od hřebců či valachů plotem, potratila se sedmkrát větší pravděpodobností, než když s nimi ten výběh sdílela

08. 10. 2018

Lamy alpaky jsou ošetřovateli socializovány, aby mohly být využívány k výukovým programům

05. 10. 2018

Sitatungy jsou specialisté na život ve vodě. Tento mladý sameček je fotografovaný v zoo v Praze.

01. 10. 2018


Reklama

Na tomto snímku je výborně patrný charakteristický dlouhý, štíhlý krk, který se podobá velbloudímu

21. 09. 2018

Zápolení slonů afrických je působivou ukázkou síly

05. 09. 2018

Začalo to zcela nevinně. Na protějším břehu řeky se objevili dva mladí sloní samci a po chvíli otálení překročili řeku Khwai. Dvacet minut po nich se objevilo stádo matek s mláďaty a pustilo se přímo do proudu. Přicházeli další a další sloni. Sledovat jejich hry uprostřed řeky byl neuvěřitelný zážitek i přes pomalu houstnoucí šero

21. 07. 2018

Dingové jsou často samotáři, ale sdružují se i do smeček

29. 06. 2018

Hroší tlama otevřená dokořán znamená výstrahu. Spodní tesáky hrocha dorůstají délky až 45 cm a jsou hroznou zbraní.

07. 04. 2018

Pro marocké Berbery je takový pohled stejně samozřejmý, jako pro nás na kapry v rybníce.

23. 03. 2018

Reklama

Johnsonovi měnili pohled na Afriku coby výhradně loveckého revíru

16. 03. 2018

Při letmém spatření okapi byli první Evropané vzezřením a velikostí zvířete překvapeni. Fantazie pak zvířeti přisuzovala i mnohé rysy, které měly se skutečností pramálo společného

21. 02. 2018

1. ledna 1830 nedaleko Zubří v lokalitě Český les byl poslední legendární vlk Vysočiny postřelen karasínským adjunktem Thiermanem.

19. 02. 2018

V oblasti kráteru žije v současnosti asi 60 lvů. Jednotlivým smečkám kralují statní samci, kteří si dominantní postavení musejí umět obhájit před případnými vetřelci

10. 02. 2018

<p>Kamzík bělák se téměř výhradně pohybuje nad hranicí porostu. Žije v dlouhém pásu zhruba kopírujícím západní kanadské pobřeží. Nejsevernějším místem jeho výskytu je jihovýchodní Aljaška</p>

29. 12. 2017

<p>Pokud uvidíte gepardy (Acinonyx jubatus) ve větší skupině, jedná se téměř vždy o sourozence. Po odstavení zůstávají mláďata těchto nejrychlejších pozemských tvorů spolu. Mají tak lepší šanci na přežití, než kdyby zůstala sama. V&nbsp;období dešťů mají ovšem gepardi větší problémy přiblížit se ke kořisti. Může je prozradit čvachtání vody, které je v&nbsp;těchto měsících všude spousta.</p>

15. 12. 2017

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907