Reklama


potraviny

Pobřežní samotářka

původ: britské ostrovy | kultivace: britské ostrovy

Předchůdce dnešních kultivarů hlávkového zelí sice neznáme, nejspíš se však jednalo o divokou brukev zelnou, která rostla na pobřeží britských ostrovů: V daném prostředí se totiž uplatnila její odolnost vůči soli a zároveň tam mohla „uspokojit“ své vysoké nároky na volný prostor. Vodu a živiny si rostlina ukládala do šťavnatých listů, díky nimž ji zřejmě kolem roku 1000 př. n. l. začali jíst a šlechtit Keltové.

14. 04. 2019

Nejčtenejší


Podle barvy se dobrý od špatného medu nerozezná, protože může mít barvu od téměř bílé přes žlutou až po červenou či hnědou. Podvodníci navíc do medu přidávají barviva.

25. 01. 2019

Nasycené mastné kyseliny zvyšují hladinu cholesterolu a měly by tak tvořit jen menší část jídelníčku.

27. 08. 2018

Vědci s chytrým štítkem na potraviny Sentinel Wrap

15. 04. 2018


Reklama

<p>Rubínová čokoláda s&nbsp;plodem kakaovníku</p>

15. 09. 2017

<p>Živočišná strava je podle vědců odpovědná za celou čtvrtinu všech emisí skleníkových plynů. Kromě toho maso a mléčné výrobky v sobě nesou významný podíl světové uhlíkové stopy.</p>

19. 06. 2017

<p>Na chuť ovoce nemá mít nová barva žádný vliv.</p>

29. 05. 2017

<p>Špicberské globální úložiště semen je zabezpečené úložiště semen.&nbsp;Úložiště je umístěno 130 m n. m. v pískovcovém masivu.</p>

16. 04. 2017
14. 02. 2017

<p>Nebaví vás studování miniaturních písmenek na přebalu výrobku, a přitom nechcete koupit „éčkovou“ bombu? Vezměte rozum do hrsti. Má daný produkt nepřirozenou barvu nebo chuť? Je podezřele trvanlivý? Je výrazně levnější? Pak je jistě plný éček.</p>

10. 02. 2017

Reklama

<p>Tvrzení, že „snídaně je nejdůležitějším jídlem dne“, představovalo původně reklamní slogan.&nbsp;</p>

08. 02. 2017

<p>V Evropě připadá na jednoho člověka 96–115 kg vyhozeného jídla za rok.</p>

02. 02. 2017

<p>Správným jídelníčkem lze psychickým poruchám předcházet, nebo je i zmírňovat.</p>

22. 12. 2016

<p>Město vyhlášené průmyslem a masovými specialitami se mění ve vegetariánskou Mekku.</p>

13. 12. 2016

<p>Nakládaná zeleninová směs&nbsp;se za pokojové teploty&nbsp;„vyrobí sama“ zhruba za týden.</p>

30. 11. 2016

<p>Podle nejrozšířenější teorie jsme fakultativními všežravci – maso konzumovat můžeme, ale nemusíme.</p>

26. 11. 2016

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907