potraviny

Zatímco většina vědců testuje kvalitu půdy pomocí drahých zařízení, Bill Robertson zakopává do země bavlněné spodky.

18. 03. 2020

Nejčtenejší


Brusinky s citrusy fungují jako účinná dezinfekce

25. 02. 2020

Bílé pečivo je nedílnou součástí jídelníčku téměř každého Čecha. Jenže podle nutričních poradců ho ke zdraví vůbec nepotřebujeme.

08. 02. 2020

Uživíme se?

23. 01. 2020


Reklama

Z oxidu uhličitého by se mohla stát významná surovina pro výrobu potravinářských proteinů

19. 11. 2019

Maso z laboratoře ušetří 90 % vody a nevyžaduje žádné pastviny. Budou ho však lidé chtít?

09. 11. 2019

Některé syrové potraviny zřejmě mohou škodit střevní mikroflóře.

02. 10. 2019

Klec pojme až 600 000 dospělých lososů a konstrukce má odolat i vlnám o výšce 15 metrů.

18. 09. 2019

Chemikálie, antibiotika, výkaly a mrtvoly ryb – to vše znečišťuje okolí pobřežních farem.

08. 09. 2019

Bude nám s výrobou piva pomáhat elektromagnetická indukce?

19. 06. 2019

Reklama

13. 06. 2019
21. 05. 2019

V kvalitní čokoládě byste měli najít pouze kakaové máslo, kakaovou hmotu a cukr. Nic navíc tam nepatří.

29. 04. 2019
26. 04. 2019

Pobřežní samotářka

původ: britské ostrovy | kultivace: britské ostrovy

Předchůdce dnešních kultivarů hlávkového zelí sice neznáme, nejspíš se však jednalo o divokou brukev zelnou, která rostla na pobřeží britských ostrovů: V daném prostředí se totiž uplatnila její odolnost vůči soli a zároveň tam mohla „uspokojit“ své vysoké nároky na volný prostor. Vodu a živiny si rostlina ukládala do šťavnatých listů, díky nimž ji zřejmě kolem roku 1000 př. n. l. začali jíst a šlechtit Keltové.

14. 04. 2019

Podle barvy se dobrý od špatného medu nerozezná, protože může mít barvu od téměř bílé přes žlutou až po červenou či hnědou. Podvodníci navíc do medu přidávají barviva.

25. 01. 2019

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907