Reklama


Příroda

<p>Pro mladé zajíce se širá pole stala smrtící pastí</p>

18. 11. 2017

Nejčtenejší


17. 11. 2017

<p>Dlouho nebylo jasné, proč někteří tygři ztrácejí ostražitost a vydávají se do blízkosti lidských obydlí</p>

15. 11. 2017

<p>Ptáci si potravu dokážou částečně obstarat sami, ale v&nbsp;naší změněné kulturní krajině mají stále méně možností. Jejich přikrmování je proto prakticky nutnou podmínkou přežití. Na snímku sýkora modřinka</p>

13. 11. 2017


Reklama

<p>Ráno si přivstat se vyplácí. Mraky nad Torres del Paine se alespoň na chvíli otevřou</p>

11. 11. 2017

<p>Havran polní (Corvus frugilegus) je statný, černý, modrofialově lesklý pták. Starší jedinci mají lysý kořen zobáku. Je stejně velký jako vrána obecná, od níž se na první pohled liší peřím na nohách (tzv. kalhotky)</p>

10. 11. 2017

<p>Samička chřestýše diamantového si dokázala uchovat sperma ještě z&nbsp;doby své pohlavní nezralosti</p>

08. 11. 2017

<p>Mláďata rypoušů mají obrovské oči, proto jsme jim přezdívali “Trabant”, dle&nbsp; tvaru reflektorů stejnojmenné značky aut bývalého východního Německa</p>

06. 11. 2017

<p>Při ústupu oblačnosti nad údolím nastaly podmínky, při nichž mohla vzniknout nejen krásná primárním, ale i sekundární duha. Všimněte si, že ve vyšším oblouku sekundárná duhy jsou barvy v&nbsp;obráceném pořadí</p>

03. 11. 2017

<p>Takto na hřbetu přepravuje vačice svá mláďata až do poměrně pozdního věku</p>

03. 11. 2017

Reklama

<p>Typický obrázek zeleného horského údolí s&nbsp;bouřlivou řekou a polodivokými koňmi</p>

01. 11. 2017

<p>Některé skalní hřiby jsou vysoké i tři metry</p>

30. 10. 2017

<p>Palovčík středoamerický je hrozivý predátor, který ví o jakémkoli pohybu ve svém okolí</p>

28. 10. 2017

<p>Tato vydra se přiblížila jen 5 metrů k mému úkrytu a velice pozorně reagovala na zvuk závěrky fotoaparátu</p>

27. 10. 2017

<p>Nosál červený žije v severní části jihoamerického kontinentu. Dorůstá délky mezi 80 a 110 centimetry, z čehož polovina připadá na ocas. Dospělí jedinci jsou 2 až 7 kilogramů těžcí</p>

25. 10. 2017

<p>Ačkoli zimní spánek našich medvědů hnědých nebyl zkoumán tak pečlivě jako hibernace amerických baribalů, má pravděpodobně podobné parametry. I spánek medvěda hnědého je „vysokoteplotní“</p>

23. 10. 2017

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907