Přejít k hlavnímu obsahu
100+1 zahraniční zajímavost logo
  • Historie
  • Příroda
  • Revue
  • Vesmír
  • Válka
  • Věda
  • Zajímavosti
  • Cestování
Předplatné
Zajímavosti

Chutná jako máslo, neničí planetu: Nová technologie mění potravinářský průmysl

Vypadá jako máslo, chová se jako máslo a chutná jako máslo. K jeho výrobě přesto nebyla potřeba jediná kapka mléka. Kalifornský startup Savor představil máslo vyrobené ze vzduchu: Hodlá jím přispět k produkci potravin, která nezatěžuje životní prostředí.

06.10.2025

Nejčtenější

Preview
Zajímavosti

V čem spočívá tajemství ostrého nože a jak jej správně nabrousit?

12.08.2021
Preview
Zajímavosti

Chutná jako máslo, neničí planetu: Nová technologie mění potravinářský průmysl

06.10.2025
Preview
Historie

Jak chutnala první republika? Rozhovor s historikem stravování o jídelníčku našich praprababiček

22.08.2023
Preview
Revue

Obědy v říši divů: Deset netradičních restaurací

16.06.2021

Preview
Historie

Z Byzance až do Čech: Příběh vidličky v dějinách stolování

12.08.2025
Preview
Historie

Pronikavá vůně sýra: Historie tvarůžků u nás sahá až do 16. století

29.07.2025
Preview
Zajímavosti

Pochoutky pouze pro otrlé: Co si dát, když máte opravdu silný žaludek

21.05.2025
Preview
Historie

Velká dáma šampaňského: Barbe Nicole Clicquotová vytvořila světoznámou značku bublinek

26.02.2025
Preview
Zajímavosti

Kyselá pochoutka: Za šťavnaté citrony platili císaři antického Říma ohromné sumy

03.02.2025
Preview
Historie

Chupa Chups: Ikonické lízátko proslavil detektiv Kojak i Madonna

11.10.2024
Preview
Věda

Zeptej se vědce: Jak dlouho se musejí vařit fazole, aby nebyly jedovaté?

30.09.2024
Preview
Historie

Chlazené potěšení: Jak se zrodila zmrzlina a jak vznikl zmrzlinový kornout?

05.09.2024
Preview
Zajímavosti

Pravidla bublinek: Proč jsou skleničky na šampaňské tak vysoké a úzké?

04.06.2024
Preview
Historie

Šampaňský byznys: Bublinky, které si oblíbili Napoleon i ruský car

29.04.2024
Preview
Zajímavosti

Někdo to rád kvašené: Ochutnejte nejhůře páchnoucí jídla z celého světa

18.04.2024
Preview
Historie

Vyhrazeno pro gurmány: Francouzská kuchyně patří po staletí mezi světovou špičku

15.03.2024
Preview
Zajímavosti

Pekařovo tajemství: Opravdu se musí trouba před pečením předehřívat?

26.11.2023

Pagination

  • Aktuální stránka 1
  • Stránka 2
  • Stránka 3
  • …
  • Následující stránka ››
  • Poslední stránka Poslední »
Subscribe to gastronomie
Nové časopisy Extra Publishing
RSS O serveru (Redakce)
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907