Reklama

Reklama

jídlo

Kuchařka podle psychiatra
Kuchařka podle psychiatra

Správným jídelníčkem lze psychickým poruchám předcházet, nebo je i zmírňovat.

Po dobrém obědě lze odpustit každému – i vlastním příbuzným. Slova Oscara Wildea trefně dokládají, do jaké míry jídlo ovlivňuje naše duševní rozpoložení.
Turín bez masa
Turín bez masa

Město vyhlášené průmyslem a masovými specialitami se mění ve vegetariánskou Mekku.

Když se řekne Turín, většině lidí se vybaví auta, fotbal, památky a zimní olympijské hry. Severoitalská metropole se ale pomalu stává rájem vegetariánů
Michael James „Jim“ Delligatti
Vynálezce Big Macu - Michael James „Jim“ Delligatti

Psal se rok 1967, když Michael James Delligatti připravil svůj úplně první Big Mac. O půlstoletí později je jeho vynález celosvětovým fenoménem. 

Příběh Michaela Delligattiho je typickým americkým snem. Vynálezce Big Macu dokázal svůj nápad prosadit i proti vůli obří společnosti a dobýt s ním celý svět
Vykvašené pochoutky
Vykvašené pochoutky

Nakládaná zeleninová směs se za pokojové teploty „vyrobí sama“ zhruba za týden.

Kvašení lidé od pradávna považovali za něco magického a božského. Nejdříve kvasili med na medovinu, potom obilí na pivo a hrozny na víno. V poslední době se svět gastronomie vrací ke kořenům
Opravdu spálené maso škodí našemu zdraví? Nebo jde jen o pověru?
Biftek, nebo brokolice
Biftek, nebo brokolice?

Podle nejrozšířenější teorie jsme fakultativními všežravci – maso konzumovat můžeme, ale nemusíme.

Způsobuje vegetariánství nemoci, nebo naopak léčí? A je vhodné podávat veganské diety dětem? Na spoustu dalších zajímavých otázek odpovídá odbornice na výživu Julie Bienertová
Bezmasé zdraví
Bezmasé zdraví

„Za to, že jsou vegetariáni zdravější, možná nemůže jen absence masa, ale především celkově zdravý životní styl,“ říká odbornice na výživu Julie Bienertová.

Kde se vzal stále populárnější trend bezmasé stravy? Způsobuje vegetariánství nemoci, nebo naopak léčí? Na spoustu dalších zajímavých otázek odpovídá odbornice na výživu Julie Bienertová
Papež František
Maso a sladké

Papež má nejraději argentinská jídla Empanadas, pak Colita de Cuadril, což je pokrm z hovězího, a na místo dezertu Dulce de Leche - sladkost s cukrem, mlékem a vanilkou.

Co všechno se vaří ve vatikánské kuchyni a co jí sám papež? Dozvíte se v kuchařce sepsané členem švýcarské gardy

Stránky

Reklama

Přihlásit se k odběru RSS - jídlo