Reklama

Reklama

jídlo

Brokolicí proti globálnímu oteplování
Brokolicí proti globálnímu oteplování

Živočišná strava je podle vědců odpovědná za celou čtvrtinu všech emisí skleníkových plynů. Kromě toho maso a mléčné výrobky v sobě nesou významný podíl světové uhlíkové stopy.

Na světě aktuálně žije více než 7,5 miliardy lidí. Co by se stalo, kdyby všichni přešli na veganskou stravu, tedy na jídlo bez mléka, masa, medu a všech dalších produktů živočišného původu?
Olivový olej
Olivový olej

V kuchyni dodá kvalitní olivový olej jídlům speciální chuť a „rozzáří“ každý pokrm, do kterého jej přidáte: ať už půjde o obyčejný zelený salát, omáčku k těstovinám, nebo třeba dezert. 

V Itálii i ve zbytku Středomoří již rozkvetly olivovníky. Potrvá až do října, než se na nich urodí jedna z největších pochoutek – olivy. Už teď se však můžeme těšit na podzimní sklizeň, ze které vzejde skutečná lahůdka, extra panenský olivový olej.
Růžové ananasy
Růžové ananasy Fresh Del Monte Produce

Na chuť ovoce nemá mít nová barva žádný vliv.

Podle britských vědců alkohol v mozku aktivuje buňky, které obvykle signalizují hlad
Peru
Bohové mezi zvířaty

V současnosti se sice lamy chovají především na vlnu, jejich přátelská povaha je však předurčuje rovněž pro roli domácích mazlíčků a v neposlední řadě se využívají při terapiích. Velkou úctu k nim chovali i dávní Inkové, kteří si do lamy dokonce vtělili boha Urcuchillaye.

Bývalé centrum Incké říše, kterou rozvrátili španělští dobyvatelé, láká nejen na pestrý architektonický odkaz, ale i na fascinující přírodu. A tradice původních indiánských obyvatel jsou tam stále velmi silné
Planeta masožravců
Planeta masožravců

Globální roční spotřeba masa za posledních 50 let neustále strmě roste: Ještě v roce 1963 se jednalo o 78 milionů tun, zatímco dnes je to už 308 milionů.

Věděli jste, že průměrný člověk konzumující maso za svůj život spořádá téměř dvojnásobek zvířecího osazenstva celé pražské zoo?
Pepřové hrozny
Oříšky kešu, ananasy nebo čokoláda jsou běžnou součástí našeho jídelníčku. Zamysleli jste se ale někdy třeba při rozkrajování kiwi, jak se pěstuje?
Japonská technologie umožňuje pěstování zeleniny i v oblasti věčně zmrzlé půdy
Michelinská záměna
Michelinská záměna

Bistro Le Bouche à Oreille ve francouzském Bourges získalo omylem prestižní michelinskou hvězdu.

Když se Véronique Jacquetové dozvěděla, že její restaurace figuruje v novém vydání Michelinského průvodce, okamžitě věděla, že něco není v pořádku. Její bistro do té doby znali jen místní řemeslníci
Určitě jste sem alespoň jednou zabloudili. Pochutnali si na dobré kávě, koupili čerstvě namletá kávová zrnka pro pozdější vychutnání nebo si dokonce odnesli něco ze stávající či nové kolekce. O čem je řeč?

Stránky

Reklama

Přihlásit se k odběru RSS - jídlo