Reklama

Reklama

jídlo

Japonská technologie umožňuje pěstování zeleniny i v oblasti věčně zmrzlé půdy
Michelinská záměna
Michelinská záměna

Bistro Le Bouche à Oreille ve francouzském Bourges získalo omylem prestižní michelinskou hvězdu.

Když se Véronique Jacquetové dozvěděla, že její restaurace figuruje v novém vydání Michelinského průvodce, okamžitě věděla, že něco není v pořádku. Její bistro do té doby znali jen místní řemeslníci
Určitě jste sem alespoň jednou zabloudili. Pochutnali si na dobré kávě, koupili čerstvě namletá kávová zrnka pro pozdější vychutnání nebo si dokonce odnesli něco ze stávající či nové kolekce. O čem je řeč?
Němci si zamilovali kebab
Němci si zamilovali kebab

Každý den se v celém Německu vyrábí kebab z těžko uvěřitelných 400 tun masa.

Je téměř nemožné navštívit Německo a neochutnat grilovanou klobásu Bratwurst. Pro Němce je ale národní jedničkou kebab
Vločkami ku zdraví a proti neřesti
Vločkami ku zdraví a proti neřesti

Tvrzení, že „snídaně je nejdůležitějším jídlem dne“, představovalo původně reklamní slogan. 

Věděli jste, že kukuřičné vločky lidé snídají již 139 let? Kromě zdravé snídaně měly za úkol snížit sexuální choutky a bránit masturbaci
Miliardy vyhozené v koši
Miliardy vyhozené v koši

V Evropě připadá na jednoho člověka 96–115 kg vyhozeného jídla za rok.

Potraviny končí v koši z nejrůznějších důvodů - znehodnocují se během přepravy do obchodů a při skladování, mnoho jich ale vyhodí samotní konzumenti
Kuchařka podle psychiatra
Kuchařka podle psychiatra

Správným jídelníčkem lze psychickým poruchám předcházet, nebo je i zmírňovat.

Po dobrém obědě lze odpustit každému – i vlastním příbuzným. Slova Oscara Wildea trefně dokládají, do jaké míry jídlo ovlivňuje naše duševní rozpoložení.
Turín bez masa
Turín bez masa

Město vyhlášené průmyslem a masovými specialitami se mění ve vegetariánskou Mekku.

Když se řekne Turín, většině lidí se vybaví auta, fotbal, památky a zimní olympijské hry. Severoitalská metropole se ale pomalu stává rájem vegetariánů
Michael James „Jim“ Delligatti
Vynálezce Big Macu - Michael James „Jim“ Delligatti

Psal se rok 1967, když Michael James Delligatti připravil svůj úplně první Big Mac. O půlstoletí později je jeho vynález celosvětovým fenoménem. 

Příběh Michaela Delligattiho je typickým americkým snem. Vynálezce Big Macu dokázal svůj nápad prosadit i proti vůli obří společnosti a dobýt s ním celý svět
Vykvašené pochoutky
Vykvašené pochoutky

Nakládaná zeleninová směs se za pokojové teploty „vyrobí sama“ zhruba za týden.

Kvašení lidé od pradávna považovali za něco magického a božského. Nejdříve kvasili med na medovinu, potom obilí na pivo a hrozny na víno. V poslední době se svět gastronomie vrací ke kořenům

Stránky

Reklama

Přihlásit se k odběru RSS - jídlo