Reklama

Reklama

jídlo

107 let starý koláč
107 let starý koláč

Podle Lizzie Meekové představoval koláč ideální vysokoenergetickou stravu pro podobný druh výpravy.

Britští výzkumníci, pátrající po odkazu polárníka Roberta Scotta, objevili v Antarktidě opravdovou raritu – dokonale zakonzervovaný ovocný koláč z jeho výpravy k Jižnímu pólu
Pralinkové Bruggy
Pralinkové Bruggy

Pralinky jsou hlavním vývozním artiklem belgických Brugg. Dostanete zde i bonbóny s příchutí havajských doutníků.

Jejich podmanivá chuť nechá jen málokoho chladným. Vždyť jsou také pralinky z belgických Brugg tím nejlepším, co si ve světě sladkostí dát. A co teprve když čokoládu šňupnete!
Zákaz transtuků v New Yorku zabránil tisícům infarktů a potvrdil domněnku, že je tento druh potraviny nebezpečný pro lidské zdraví
Je pravda, že bychom minimálně hodinu po jídle neměli chodit do bazénu, protože nám v té době hrozí větší riziko utopení?
Krysy na talíři
Krysy na talíři

V porovnání s vepřovým nebo hovězím je krysí maso levné. Pro mnoho rodin je to proto jediná příležitost, jak alespoň jednou za čas dostat na stůl nějaké to maso.

Zatímco si na něčem lidé na jedné straně planety pochutnávají, na té druhé nad tím znechuceně kroutí hlavami. Například v jihovýchodní Asii se mezi oblíbené pochoutky zařadily krysy. Jejich pojídání dokonce přerostlo v lukrativní obchod
Zvířecí kanibalismus
Zvířecí kanibalismus

Potomci žraloků modrých se již v děloze matky brání hladu pojídáním sourozenců.

Hlad je jednou z nejmocnějších hybných sil na Zemi a mnozí živočichové mu často podlehnou natolik, že se nezdráhají sežrat ani jedince vlastního druhu. Kanibalismus však nepředstavuje pouze prostředek k přežití
Brokolicí proti globálnímu oteplování
Brokolicí proti globálnímu oteplování

Živočišná strava je podle vědců odpovědná za celou čtvrtinu všech emisí skleníkových plynů. Kromě toho maso a mléčné výrobky v sobě nesou významný podíl světové uhlíkové stopy.

Na světě aktuálně žije více než 7,5 miliardy lidí. Co by se stalo, kdyby všichni přešli na veganskou stravu, tedy na jídlo bez mléka, masa, medu a všech dalších produktů živočišného původu?
Olivový olej
Olivový olej

V kuchyni dodá kvalitní olivový olej jídlům speciální chuť a „rozzáří“ každý pokrm, do kterého jej přidáte: ať už půjde o obyčejný zelený salát, omáčku k těstovinám, nebo třeba dezert. 

V Itálii i ve zbytku Středomoří již rozkvetly olivovníky. Potrvá až do října, než se na nich urodí jedna z největších pochoutek – olivy. Už teď se však můžeme těšit na podzimní sklizeň, ze které vzejde skutečná lahůdka, extra panenský olivový olej.
Růžové ananasy
Růžové ananasy Fresh Del Monte Produce

Na chuť ovoce nemá mít nová barva žádný vliv.

Podle britských vědců alkohol v mozku aktivuje buňky, které obvykle signalizují hlad

Stránky

Reklama

Přihlásit se k odběru RSS - jídlo