Jak ukojit věčně hladové studenty v kampusu univerzity? Automaty s pizzou

22.08.2016 - Stanislav Mihulka

Jaký by byl nejlepší dárek pro milovníky pizzy? Nonstop automat na pizzu


Reklama

Studenti i profesoři bývají neustále hladoví. Francouzská společnost Paline pro ně vyvinula automaty na pizzu Pizza ATM. První takový bankomat v ceně 55 tisíc dolarů (přes 1,3 milionu korun) nedávno instalovali v americkém Cincinnati, stát Ohio, v kampusu Xavier University.

Automaty na pizzu jsou dostupné nonstop. Když k němu přijde hladový zákazník, zaplatí 9 dolarů (téměř 220 Kč), počká si 3 minuty a pak si užije svou třiceticentimetrovou pizzu.

TIP: Máte chuť na pizzu? V Austrálii ji budou rozvážet autonomní roboti

V Pizza ATM jsou předpřipravené pizzy, uskladněné při teplotě 3 °C. Zákazníkem vybranou pizzu automat vyjme z chladicího boxu a pak ji ohřívá po dobu 3 minut při teplotě 260 °C. Jeden automat pojme až 70 kusů pizzy, které lze snadno doplnit.

 

  • Zdroj textu:

    New Atlas, Paline

  • Zdroj fotografií: Paline

Reklama

Další články v sekci

Reklama

Reklama

Aktuální články

Zajímavosti

Stále více cibetek je kvůli „cibetkové kávě“ drženo v zajetí. Přesto je velmi pravděpodobné, že většina kávy prodávané s touto nálepkou, cibetku nikdy „neviděla“.

Příroda

Protein PIN1 dokáže v řadě případů zlepšit stav varlat i spermií, které se v nich vyvíjejí. Do varlat ho spolehlivě dostane nová nanotechnologie.

Věda

Typický start nosné rakety Falcon v režii SpaceX

Vesmír

Dům z odpadu

Předmět recyklace: použitý stavební materiál 
Kde: Brazílie

Uruguayský umělec Jaime si uvědomil, že přibližně 40 % veškerého odpadu, který putuje na skládky, pochází z někdejších staveb – a velkou část lze opět využít. Na svém pozemku v Brazílii proto podobný materiál „zrecykloval“ do podoby nového domu.

Revue

Obchodní gildy se k pojištění dopracovaly z nutnosti snižovat rizika plynoucí ze zámořského obchodu.

Historie

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907