AirAsia chce otevřít síť restaurací: Nabízet chce stejné jídlo jako v letadlech
Jídlo servírované v letadlech obvykle nebývá vrcholným gurmánským zážitkem. Malajsijská nízkonákladovka ale věří, že si své zákazníky najde i na zemi
Největší asijská nízkonákladová letecká společnost AirAsia hodlá rozšířit své podnikání ze vzduchu i na matičku zem. Během příštích 5 let hodlá společnost otevřít 100 restaurací po celém světě. Primárně chce nabízet stejná jídla jako v letadlech.
První restaurace tohoto druhu již funguje v nákupním centru v malajsijském Kuala Lumpuru. Jídelní lístek restaurace v podstatě kopíruje nabídku palubního menu a většina jídel vyjde v přepočtu zhruba na 70 korun. V nabídce ze stálého menu AirAsia nechybí ani nejoblíbenější položky – kuře satay s arašídovou omáčkou či rýžový pokrm s chilli omáčkou.
„Cítili jsme velkou poptávku po našem palubním menu. Restaurace, jakou je Santan, představují naši odpověď,“ uvedla generální manažerka restaurace, Catherine Goh. AirAsia doufá, že restaurace zaujmou případné klienty, kteří pak dají letecké společnosti přednost před konkurenty. Podle generálního ředitele Tonyho Fernandese Nikkeiho je novinka součástí širšího plánu společnosti stát se značkou životního stylu.