Laboratorní maso: Biotechnologický startup ho chce mít na trhu do 5 let

04.02.2016 - Stanislav Mihulka

Startup Memphis Meats hodlá vyrábět širokou škálu masných výrobků z biotechnologického masa


Reklama

Biotechnologický startup Memphis Meats ze San Francisca se netají úmyslem prosadit maso pěstované v laboratoři. Podle nich výroba takového masa vytváří v porovnání s tradiční živočišnou výrobou o 90 procent méně emisí skleníkových plynů. Není to prý ale jejich jediná výhoda.

Memphis Meats sehnali potřebné investice a doufají, že během pěti let dostanou na trh rozmanité produkty z biotechnologického masa. Prý můžeme čekat hot dogy, párky, burgery i masové kuličky.

V dnešní době je pro výrobu jedné kalorie hovězího masa nutné dodat 23 kalorií potravy pro dobytek. Na jednu kalorii masa z laboratoře ale stačí pouhé tři kalorie energie. Pěstování masa v laboratoři je tedy mnohem energeticky úspornější.

Nezanedbatelné plus představuje i to, že biotechnologické maso neobsahuje antibiotika, kontaminace z fekálií, patogeny, a další možné věci z klasického masa, o které příliš nestojíme.

  • Zdroj textu:

    IFL Science

  • Zdroj fotografií: Memphis Meats

Reklama

Další články v sekci

Reklama

Reklama

Aktuální články

Historie
Věda

Obliba Papinova hrnce stoupla zejména v době druhé světové války, kvůli šetření paliva a kratší době vaření.

Zajímavosti

Kosmická loď s jaderným termálním pohonem

Vesmír

LST mají místo i v moderní době, v tomto případě se jedná o korejské plavidlo.

Válka

Část sloního stáda. Možná právě od potyčky se stromem má největší slon v popředí snímku zlomený jeden kel.

Příroda

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907