Novinka pro mlsné jazýčky: Hořká, mléčná, bílá a růžová čokoláda

09.09.2016 - Zuzana Rychlá

Od roku 1930, kdy byla ve Švýcarsku představena bílá čokoláda, známe tři základní druhy čokolády. Stávající hořkou, mléčnou a bílou má nyní doplnit i růžová


Reklama

Vláda čokoládového tria – hořké, mléčné a bílé, trvala dlouhých 87 let. Nyní se ale zdá, že tento čokoládový triumvirát doplní čtvrtý parťák. Ve Švýcarsku se po 13 letech experimentování podařilo připravit růžovou čokoládu.

Novinka, která pochází z dílny belgicko-francouzského čokoládového koncernu Barry Callebaut, není výsledkem prostého přimíchání barviv. Základní ingrediencí jsou růžové kakaové boby původem z Ekvádoru, Brazílie a Pobřeží slonoviny.

Ochutnat růžovou novinku mohli doposud pouze obyvatelé Číny a lokálně také zákazníci dalších klíčových trhů. Na celosvětové pulty by se měla podle vyjádření zástupce společnosti Barry Callebaut Petera Booneho dostat v průběhu příštích 6 až 18 měsíců.

Reklama

  • Zdroj textu:

    The Guardian

  • Zdroj fotografií: barry-callebaut.com

Další články v sekci

Reklama

Reklama

Aktuální články

Replika stroje Fokker Eindecker, kterého se dohodoví piloti až do jara 1916 velmi obávali. (foto: Shutterstock)

Válka

Mezi nejnebezpečnější příměsi zemního plynu patří karcinogenní benzen. Jeho přítomnost vědci zaznamenali v 95 % vzorků. (foto: Unsplash, KWON JUNHOCC0)

Věda

Chcete-li objekty popsané v článku spatřit s jistotou, najděte si k pozorování místo co nejméně zatížené světelným znečištěním. (foto: PixabayCC0)

Vesmír

Dospělý strdimil karmínovoprsý (Aethopyga siparaja) dorůstá velikosti kolem 10 cm. (foto: Shutterstock)

Příroda

Traduje se, že se Tycho de Brahe nechtěl vzdálit od pozorování zatmění Slunce a zemřel na protržený močový měchýř. (foto: Wikimedia Commons, Eduard EnderCC0)

Historie

Ze 144 sekvenovaných vzorků jich 45 – zhruba třetina – obsahovala žraločí DNA. Nejčastěji identifikovanými druhy byli žralok modrý, žralok hedvábný a žralok bělocípý. (foto: Shutterstock)

Zajímavosti

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907