Pikantní doušek: 63% rum s příměsí papričky Carolina Reaper

29.09.2021 - Zuzana Rychlá

Pokud hledáte skutečně „pikantní“ nápoj, nejspíš jen těžko najdete něco ostřejšího, než je The World’s Hottest Shot - 63% rum s příměsí papričky Carolina Reaper


Reklama

Na první pohled vypadá The World’s Hottest Shot celkem nevinně – pořídíte jej za 15 £ (440 Kč) v malé a neškodně vypadající 45ml lahvičce, kterou můžete jednoduše nalít do sklenice a usrkávat. Než to ale uděláte, měli byste vědět, že nejde o obyčejný drink. Nejen, že jde o extra silný 63% rum, jeho důležitou ingrediencí je i jedna z nejpálivějších chilli papriček na světě

TIP: Ochutnal satanskou vodku s pálivou chilli papričkou a skončil v bezvědomí

The World’s Hottest Shot pochází z jihozápadní Anglie, konkrétně z vyhlášené farmy Wiltshire Chilli. Ta je jedním z nejznámějších výrobců chilli omáček a dalšího pikantního příslušenství z chilli. K výrobě pálivého rumu je používána Carolina Reaper – jedna z nejpálivějších chilli papriček na světě, která se v destilátu louhuje nejméně tři měsíce.

Reklama

Další články v sekci

Reklama

Reklama

Aktuální články

Ladislav Hojer byl neobyčejně brutální. Části těl si nosil domů, kde se nad nimi ukájel. 7. prosince 1986 byl popraven v pankrácké věznici.

Zajímavosti
Věda

Observatoř ESO na vrcholu hory Cerro Paranal má ke hvězdám opravdu blízko. Výjimečně jasné a temné obloze severního Chile právě dominuje Jupiter.

Vesmír

Na snímku ze 4. srpna 2019 je Jevgenij Kočeškov během cvičení ruského námořnictva v Baltském moři. 

Válka
Zajímavosti

Mláďata v kapse  

Vačice bývají březí pouhých dvanáct či třináct dní, načež porodí i dvacet mláďat. Podobně jako u klokanů jsou však potomci nedovyvinutí, takže zalézají k matce do kapsy, kde jejich vývoj pokračuje. Z bezpečí se nehnou zhruba sto dní, a když už jsou na vak příliš velcí, vyšplhají se rodičce na záda a nechají se nosit. Samice pak mohou mít vlastní mladé zhruba v šesti až osmi měsících.

Revue

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907