gastronomie

Příroda ve městě

restaurace: Geranium | kde: Dánsko

Pátou nejlepší restaurací světa se stalo dánské Geranium, jež otevřelo své brány již v roce 2007 a o devět let později získalo jako první v zemi tři michelinské hvězdy. Hlavním hybatelem podniku je šéfkuchař Rasmus Kofoed, který podle svých slov vede velmi dynamický kolektiv, hledající gastronomický kompromis mezi „přírodním“ a „městským“. Restaurace se nachází v osmém patře výškové budovy uprostřed Kodaně a nabízí panoramatický výhled na zástavbu propletenou korunami stromů. Za dobré viditelnosti lze potom zahlédnout i lopatky větrných mlýnů v Öresundu.

22. 12. 2019

Nejčtenejší


01. 12. 2019
13. 10. 2019

Slaninová marmeláda se stala vítězem o nejlepší regionální potravinu Jihomoravského kraje.

07. 10. 2019


Reklama

13. 08. 2019
13. 07. 2019

Diamantový kopeček

Black Diamond
podnik: Scoopi Café | cena: 18 407 Kč

Nejdražší kopeček zmrzliny vám naservírují v dubajském podniku Scoopi Café, a to aniž by pochutina předtím čekala v mrazáku – na počkání ji tam vyrábějí pomocí tekutého dusíku. Základ delikatesy, jež dostala jméno Black Diamond, tvoří vanilkové lusky dovezené z Madagaskaru. Jedinečnost dál dotváří nejdražší šafrán planety pěstovaný v Íránu a hoblinky černých lanýžů z italské oblasti Alba. Kopeček se sype vločkami 23karátového zlata a podává se v ručně vyrobené misce Versace a se stříbrnou lžičkou – obojí si přitom můžete nechat. 

25. 04. 2019
04. 04. 2019

Za popularitou lanýžů stojí především jejich nenapodobitelná chuť, aroma i vůně. Podle některých názorů fungují také jako afrodiziakum.

24. 11. 2018
21. 11. 2018

Reklama

Je libo býčí penis?

„O tom, zda považujeme konkrétní jídlo za pochoutku, nebo za nepoživatelnou nechutnost nerozhoduje jeho chuť, ale kulturní prostředí, z něhož pocházíme“, říká Dr. Samuel West – zakladatel muzea nejnechutnějších jídel ze švédského Malmö.

14. 11. 2018

Panoráma v okolí Bosporského průplavu, který město dělí na evropskou a asijskou část, je nabité historií.

30. 10. 2018

Britská sušenka existuje v nepřeberném počtu tvarů a barev, téměř všechny se ale ideálně hodí k typickému anglickému čaji

23. 08. 2018

Hlavní výhodou masa z hmyzu je jeho levná a ekologická výroba.

04. 08. 2018

Provence, to jsou nekonečné lány květů, které se užívají v parfumerii, gastronomii i v lékařství.

25. 07. 2018
21. 06. 2018

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907