Reklama


gastronomie

Za popularitou lanýžů stojí především jejich nenapodobitelná chuť, aroma i vůně. Podle některých názorů fungují také jako afrodiziakum.

24. 11. 2018

Nejčtenejší


21. 11. 2018

Je libo býčí penis?

„O tom, zda považujeme konkrétní jídlo za pochoutku, nebo za nepoživatelnou nechutnost nerozhoduje jeho chuť, ale kulturní prostředí, z něhož pocházíme“, říká Dr. Samuel West – zakladatel muzea nejnechutnějších jídel ze švédského Malmö.

14. 11. 2018

Panoráma v okolí Bosporského průplavu, který město dělí na evropskou a asijskou část, je nabité historií.

30. 10. 2018


Reklama

Britská sušenka existuje v nepřeberném počtu tvarů a barev, téměř všechny se ale ideálně hodí k typickému anglickému čaji

23. 08. 2018

Hlavní výhodou masa z hmyzu je jeho levná a ekologická výroba.

04. 08. 2018

Provence, to jsou nekonečné lány květů, které se užívají v parfumerii, gastronomii i v lékařství.

25. 07. 2018
21. 06. 2018

Starou slovinskou specialitou jsou Ajdovi krapi.

14. 06. 2018

Ze dvou litrů plnotučného mléka vznikne sto padesát gramů čerstvého sýra.

09. 06. 2018

Reklama

Do nedávna byly známé pouze čtyři chutě – sladká, slaná, kyselá a hořká. Na přelomu tisíciletí pak vědci popsali pátou chuť s exotickým názvem „umami“, včetně konkrétního receptoru a nervové dráhy, která se podílí na jejím přenosu.

05. 06. 2018

Zvláště pro trhy v Orientu je charakteristický po staletí neměnný způsob prodeje nejrůznějších druhů váženého koření.

01. 05. 2018

Historické centrum Bangkoku v obležení moderní metropole dokonale ilustruje zážitky, které vás čekají.

25. 04. 2018

Tradiční dobroty si můžete dát ve Vídni i dnes.

05. 04. 2018

Sedět se dá buď u protáhlého pultu, nebo v jednom z boxů, kde se obvykle čtyři zákazníci dělí o jeden stůl. 

02. 03. 2018

Z Monte Urgull se otevírá výhled i na ústí řeky Urumea a východní část San Sebastianu s jednou z městských pláží.

23. 02. 2018

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907