levhart

Levharti na rozdíl od mnoha jiných zvířat za zvěří nemigrují. Stejně jako většina kočkovitých šelem jsou samotáři, a proto i mláďata si ve věku cca 18 měsících musejí hledat vlastní teritorium.

08. 11. 2019

Nejčtenejší


Stěhování jen z rodinných důvodů

Levharti mají pevně daná teritoria a na rozdíl od mnoha jiných zvířat včetně lvů a dokonce i gepardů se za zvěří nepřemísťují. Mladí jedinci si ovšem musejí hledat své působiště, protože stejně jako většina kočkovitých šelem jsou levharti samotáři. Mládě se dává na dráhu samostatného lovce v cca 18 měsících věku. V případě, že se jedná o mladého samce, odchází od matčina teritoria dost daleko, aby nedocházelo k příbuzenskému páření. Naproti tomu dcera se většinou usazuje v teritoriu nedaleko matčina území.

10. 04. 2019

Dlouho nemůžu levharta objevit. Až díky posunku průvodce Baita zjišťuji, že šelma je přímo nad naší kapotou.

29. 03. 2019

<p>Čína se rozhodla chránit svá velká zvířata v&nbsp;národních parcích</p>

14. 03. 2017

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907