Přejít k hlavnímu obsahu
100+1 zahraniční zajímavost logo
  • Historie
  • Příroda
  • Revue
  • Vesmír
  • Válka
  • Věda
  • Zajímavosti
  • Cestování
Předplatné
Věda

Otrávená voda: Každý pátý Američan používá vodu s věčnými chemikáliemi

Věčné chemikálie PFAS pronikají do podzemních zdrojů pitné vody. Jen v USA je to bezprostřední riziko pro asi 71 až 95 milionů Američanů.

29.10.2024

Nejčtenější

Preview
Zajímavosti

Superžíravina: Která kyselina je nejsilnější?

03.09.2022
Preview
Vesmír

Přehledně: Kde se vzal vodík, kyslík, zlato a další chemické prvky

25.10.2017
Preview
Zajímavosti

Tajemství sladkého zlata: Proč se med nikdy nezkazí?

19.07.2018
Preview
Zajímavosti

Některé kovy mohou běžně roztát v dlani

29.04.2016

Preview
Věda

Perlivá otázka: Liší se nějak obsah perlivé a neperlivé vody v láhvi?

23.09.2024
Preview
Věda

Obaly potravin jsou plné nebezpečných chemikálií

21.09.2024
Preview
Zajímavosti

Jaká je pravděpodobnost objevu nových chemických prvků?

20.06.2024
Preview
Zajímavosti

Jak funguje vteřinové lepidlo a kdo je jeho vynálezcem?

29.05.2024
Preview
Zajímavosti

Starověká chemie: Z čeho se vyráběla první barviva?

02.10.2023
Preview
Zajímavosti

Superžíravina: Která kyselina je nejsilnější?

03.09.2022
Preview
Vesmír

Pokročilé počítačové modely se snaží rozluštit záhadu sirných mraků na Venuši

16.08.2022
Preview
Historie

Cesta k „nočnímu světlu“: Hledání kamene mudrců, vyústilo v objev fosforu

26.03.2022
Preview
Zajímavosti

Slzy v kuchyni: Proč při krájení cibule pláčeme?

25.12.2021
Preview
Věda

Zázračné tóny: Chemici odhalují tajemství legendárních stradivárek

23.08.2021
Preview
Věda

Zpomalovače hoření a pesticidy jsou hlavními viníky snižování IQ v USA

16.01.2020
Preview
Věda

Rok 2019 bude podle UNESCO rokem chemie a domorodých jazyků

04.01.2019
Preview
Zajímavosti

Tajemství sladkého zlata: Proč se med nikdy nezkazí?

19.07.2018

Pagination

  • Aktuální stránka 1
  • Stránka 2
  • Následující stránka ››
  • Poslední stránka Poslední »
Subscribe to chemie
Nové časopisy Extra Publishing
RSS O serveru (Redakce)
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907