Jak nejlépe připravit čaj? Trik spočívá v použití mikrovlnné trouby

17.04.2017 - Stanislav Mihulka

Mikrovlnná trouba zajistí, že se do čaje dostane maximální množství užitečných látek

Čaj -<p>Sklenka čaje na klasický způsob</p>
Čaj -

Sklenka čaje na klasický způsob


Reklama

Existuje nespočet způsobů, jak připravit čaj. Lidé v průběhu historie vyzkoušeli snad všechny z nich. Jaký z nich ale zajistí, aby se do čaje dostalo nejvíce žádoucích látek?

TIP: Káva v ohrožení: Během 30 let by mohlo zmizet až 80 % kávových plantáží

Vědci doporučují postup, který je pro většinu lidí asi dost výstřední. Spočívá v použití mikrovlnky. Zní to možná zvláštně, ale právě takhle je možné dostat do čaje 80 procent obsahu zdraví prospěšných katechinů, látek ze skupiny flavonoidů, a celých 92 procent kofeinu.

Jak na to?

  1. Zalejte horkou vodou šálek se sáčkem čaje.
  2. Vložte šálek i se sáčkem do mikrovlnky a ohřívejte ho 60 sekund při výkonu 500 wattů.
  3. Sáček desetkrát vytáhněte a opět ponořte, nakonec ho vymáčkněte a můžete si užít hotový čaj.

Reklama

  • Zdroj textu:

    IFL Science

  • Zdroj fotografií: BenginAhmad / Flickr

Další články v sekci

Reklama

Reklama

Aktuální články

Banánový byznys - z každého utraceného dolaru obdrží dělníci nanejvýš deset centů. Zbytek jde obchodníkovi, přepravcům, obchodům a státu.

Zajímavosti

Vojenskou posádku města Otranta tvořilo pouze 400 mužů. Proti nim stálo patnáct až dvacet tisíc tureckých vojáků.

Historie

Policie kontroluje, zda u sebe místní nenosí zbraně. Akce se však odehrává s „požehnáním“ gangů.

Zajímavosti

Jednou z největších pochoutek je zatopená tráva.

Příroda

Modré opozdilce nacházíme v centrech hustých kup, přičemž mezi ostatními hvězdami nápadně vyčnívají právě mladistvým vzhledem – přestože podle všech ostatních indicií dosahují stejného stáří jako jejich souputnice zrozené zřejmě v tomtéž čase z identické zárodečné mlhoviny.

Vesmír

Vlevo hlava jedné ze sfing Amenhotepa III., vpravo jedna z objevených soch bohyně války Sachmet.

Věda

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907