Oběd v rouše Adamově: Londýnská „nahá restaurace“ čelí ohromujícímu zájmu

Nově otevřená restaurace v centru Londýna je zavalena žádostmi o rezervaci - zájem o návštěvu již projevilo téměř 50 tisíc lidí. Restaurace je přitom schopna uspokojit pouhý zlomek z nich. Co stojí za ohromujícím zájmem? Jde o první „nahou restauraci“ v Londýně

27.06.2016 - Martin Reichman



Nově otevřená restaurace Bunyadi je tak trochu sociálním experimentem – veganská restaurace (kde se ale podává i neveganské jídlo) sídlí v omšelé budově v jihovýchodní části Londýna. Jídlo je zde připravované na ohni bez použití plynu, servis je ze dřeva a svítí se zde pouze svíčkami. Hlavním tahákem je ale něco jiného - návštěvníci zde mohou (ale také nemusejí) vychutnávat kulinářské speciality v rouše Adamově.

Triviální koncept se setkal s ohromujícím zájmem, restaurace, která otevřela 11. června, eviduje v pořadníku přes 46 tisíc žádostí o rezervaci. Kapacita restaurace Bunyadi je přitom pouhých 42 míst a otevřeno má mít pouze 3 měsíce. Uspokojit tak dokáže pouhý zlomek zájemců.

TIP: Londýn se těší na novou atrakci: V Soho bude otevřen první soví bar

Základní pětichodové menu v Bunyadi vyjde na 69 liber (v přepočtu zhruba 2 200 korun) a návštěva je omezena na jednu a tři čtvrtě hodiny. Strávníci si ale „nahou“ atmosféru i umění zdejších kuchařů nadmíru pochvalují.

  • Zdroj textu

    CNN, Daily Mail, thebunyadi.com

  • Zdroj fotografií

    Profimedia


Další články v sekci