Reklama


Tajemství zázvoru – proč se drží na vrcholu popularity už tisíce let?

17.09.2018 - Komerční prezentace

Zázvor, zázračný oddenek, jehož účinky objevili lidé před tisíci lety. A používají jej dnes a denně, jak v kuchyni, tak v léčitelství. K posílení imunity, zajištění normální funkce trávicího a oběhového systému i k udržení normální hladiny cukru a tuků v krvi.


Reklama

Zřejmě nejpopulárnější je zázvor v asijských zemích. Před 5 tisíci lety jej Indové a Číňané považovali za lék na veškeré neduhy. Velkou oblibu měl také mezi starými Římany, kteří kořen z Indie dováželi. Ajurvéda, tradiční indické lékařství rozšířené po celém světě, doporučuje konzumovat zázvor denně. „Člověk by měl před každým obědem a večeří sníst kousek čerstvého zázvoru. Zlepší tím trávení a podpoří přenos živin v těle,“ radí ajurvédská sútra. 

Ne každý kořen, který se ale dostane na český trh, je stejný. Kvalita se diametrálně liší. A zákazník nemá šanci pouhým okem poznat, jak kvalitní oddenek koupil. Vysoký obsah účinných látek v oddenku navíc sám o sobě nestačí. Účinnost zázvoru závisí i na způsobu jeho konzumace. Správným zpracováním totiž lze jeho účinné látky aktivovat.

Čeští milovníci zázvoru mají oproti ostatním Evropanům velikou výhodu. Právě u nás totiž spatřil světlo světa Kitl Eligin BIO, zázvorový prášek v kapslích. Díky několikaletému vývoji a unikátnímu, a přitom velmi šetrnému procesu zpracování se v tomto doplňku stravy podařilo maximalizovat obsah účinných látek.  

Jak se měří síla zázvoru

„Na začátku jsme nechali v renomovaných laboratořích změřit hladinu účinných látek zázvorů pocházejících z mnoha zemí světa,“ vysvětluje Jan Vokurka, jednatel společnosti Kitl. Kouzlo zázvoru totiž tkví rovnou ve dvou účinných látkách: 6-gingerolu a 6-shogaolu. Ne každý oddenek jich však obsahuje stejně. Složení rostlinného materiálu se mění v závislosti na geografickém původu suroviny a roční době sklizně. „Vybrali jsme ten, který zaručoval vysoce nadprůměrné a přitom stabilní hodnoty dvou nejdůležitějších účinných látek. Díky speciální, avšak šetrné technologii zvané elicitace, jsme dokázali jejich obsah v extraktu maximalizovat. A protože na účinky zázvoru má vliv vitamín C, přidali jsme jej na doporučení lékařů do konečného produktu,“ uvádí Vokurka.

Srovnání obsahu účinných látek

 6-gingerol (μg/g)6-shogaol (μg/g)
Čerstvý zázvor - původ Thajsko79,781,13
Čerstvý zázvor – původ Čína180,361,94
Čerstvý bio zázvor – původ Čína134,251,38
Čerstvý bio zázvor - původ Uganda407,345,95
Eligin BIO8005,1693867,090

Zázvorový prášek v Eliginu je velice silný. Díky speciální kapsli, která se rozpouští až ve střevě, se však při jeho užívání nedostavuje typický pálivý pocit v ústech či žaludku.

Více informací o novém extra silném zázvorovém doplňku stravy Kitl Eligin BIO se dozvíte na www.kitl.cz.

  • Zdroj textu:

    Kometrční prezentace

  • Zdroj fotografií: Komerční prezentace

Reklama

Další články v sekci

Reklama

Reklama

Aktuální články

Autory názvu kakao jsou Aztékové. Ti pro ně používali slovo cacahuatl čili „hořká voda“.

Historie
Zajímavosti
Věda
Zajímavosti

Leonardo da Vinci, pravděpodobný autoportrét, kolem roku 1512.

Věda

Ponorka č. III před novým spuštěním na Dunaj

 

Válka

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907