Tajemství zázvoru – proč se drží na vrcholu popularity už tisíce let?

Zázvor, zázračný oddenek, jehož účinky objevili lidé před tisíci lety. A používají jej dnes a denně, jak v kuchyni, tak v léčitelství. K posílení imunity, zajištění normální funkce trávicího a oběhového systému i k udržení normální hladiny cukru a tuků v krvi.

17.09.2018 - Komerční prezentace



Zřejmě nejpopulárnější je zázvor v asijských zemích. Před 5 tisíci lety jej Indové a Číňané považovali za lék na veškeré neduhy. Velkou oblibu měl také mezi starými Římany, kteří kořen z Indie dováželi. Ajurvéda, tradiční indické lékařství rozšířené po celém světě, doporučuje konzumovat zázvor denně. „Člověk by měl před každým obědem a večeří sníst kousek čerstvého zázvoru. Zlepší tím trávení a podpoří přenos živin v těle,“ radí ajurvédská sútra. 

Ne každý kořen, který se ale dostane na český trh, je stejný. Kvalita se diametrálně liší. A zákazník nemá šanci pouhým okem poznat, jak kvalitní oddenek koupil. Vysoký obsah účinných látek v oddenku navíc sám o sobě nestačí. Účinnost zázvoru závisí i na způsobu jeho konzumace. Správným zpracováním totiž lze jeho účinné látky aktivovat.

Čeští milovníci zázvoru mají oproti ostatním Evropanům velikou výhodu. Právě u nás totiž spatřil světlo světa Kitl Eligin BIO, zázvorový prášek v kapslích. Díky několikaletému vývoji a unikátnímu, a přitom velmi šetrnému procesu zpracování se v tomto doplňku stravy podařilo maximalizovat obsah účinných látek.  

Jak se měří síla zázvoru

„Na začátku jsme nechali v renomovaných laboratořích změřit hladinu účinných látek zázvorů pocházejících z mnoha zemí světa,“ vysvětluje Jan Vokurka, jednatel společnosti Kitl. Kouzlo zázvoru totiž tkví rovnou ve dvou účinných látkách: 6-gingerolu a 6-shogaolu. Ne každý oddenek jich však obsahuje stejně. Složení rostlinného materiálu se mění v závislosti na geografickém původu suroviny a roční době sklizně. „Vybrali jsme ten, který zaručoval vysoce nadprůměrné a přitom stabilní hodnoty dvou nejdůležitějších účinných látek. Díky speciální, avšak šetrné technologii zvané elicitace, jsme dokázali jejich obsah v extraktu maximalizovat. A protože na účinky zázvoru má vliv vitamín C, přidali jsme jej na doporučení lékařů do konečného produktu,“ uvádí Vokurka.

Srovnání obsahu účinných látek

 6-gingerol (μg/g)6-shogaol (μg/g)
Čerstvý zázvor - původ Thajsko79,781,13
Čerstvý zázvor – původ Čína180,361,94
Čerstvý bio zázvor – původ Čína134,251,38
Čerstvý bio zázvor - původ Uganda407,345,95
Eligin BIO8005,1693867,090

Zázvorový prášek v Eliginu je velice silný. Díky speciální kapsli, která se rozpouští až ve střevě, se však při jeho užívání nedostavuje typický pálivý pocit v ústech či žaludku.

Více informací o novém extra silném zázvorovém doplňku stravy Kitl Eligin BIO se dozvíte na www.kitl.cz.

  • Zdroj textu

    Kometrční prezentace

  • Zdroj fotografií

    Komerční prezentace


Další články v sekci