Přejít k hlavnímu obsahu
100+1 zahraniční zajímavost logo
  • Historie
  • Příroda
  • Revue
  • Vesmír
  • Válka
  • Věda
  • Zajímavosti
  • Cestování
Předplatné
Historie

Z Byzance až do Čech: Příběh vidličky v dějinách stolování

Lžíce, vidlička a nůž představují samozřejmost, na niž si lidstvo muselo počkat až do novověku. Ačkoliv vidličku jako jídelní náčiní používali v Byzantské říši již od 4. století, jinde se – snad kvůli četným církevním kritikám – její užívání prosazovalo jen zvolna.

12.08.2025

Nejčtenější

Preview
Zajímavosti

V čem spočívá tajemství ostrého nože a jak jej správně nabrousit?

12.08.2021
Preview
Zajímavosti

Legenda se vrací: Žemlovka zažívá velký comeback

22.12.2021
Preview
Zajímavosti

Slzy v kuchyni: Proč při krájení cibule pláčeme?

25.12.2021
Preview
Zajímavosti

Jedlé kaštany: Skvěle chutnají a navíc snižují cholesterol

25.12.2022

Preview
Zajímavosti

Jedlé kaštany: Skvěle chutnají a navíc snižují cholesterol

25.12.2022
Preview
Zajímavosti

Slzy v kuchyni: Proč při krájení cibule pláčeme?

25.12.2021
Preview
Zajímavosti

Legenda se vrací: Žemlovka zažívá velký comeback

22.12.2021
Preview
Zajímavosti

V čem spočívá tajemství ostrého nože a jak jej správně nabrousit?

12.08.2021
Preview
Revue

Britští kuchaři vytvořili kuchařku pro pacienty se ztrátou čichu

03.05.2021
Preview
Věda

Automatická kuchyně od Moley Robotics uvaří zákazníkům už letos

23.01.2021
Subscribe to kuchyně
Nové časopisy Extra Publishing
RSS O serveru (Redakce)
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907