stravování

První šálek čokolády byl na evropském kontinentu zřejmě připraven v kuchyni starobylého opatství Monasterio de Piedra ve španělské Zaragoze. (foto: Pexels, Karolina GrabowskaCC0)

28. 07. 2022

Nejčtenejší


Původně byly hůlky používány k vaření a míchání. Až za dynastie Chan začalo jejich používání k jídlu.

26. 07. 2022

V křesťanské společnosti se konzumace masa rozšířila ve 4. století. Značná část raných křesťanů pravděpodobně byla vegetariány.

02. 07. 2022

Nezdravá tučná a sladká strava se neblaze podepsala na zdraví i postavách mnoha členů rakouské dynastie. (foto: Wikimedia Commons, Statens Museum for KunstCC0)

24. 06. 2022


Reklama

24. 05. 2022

Kynutý houskový knedlík, jedna z klasických českých příloh k masu a omáčkám.

18. 05. 2022

Zavřeným restauracím nezbylo než „překopat“ menu, aby uspokojily poptávku po jídlech do ruky. Z pouličního stravování se stal v době pandemie nový standard.

16. 08. 2021

Prodavač mušlí a jeho stánek ve newyorské čtvrti Little Italy (kolem roku 1900).

20. 05. 2021

Kojenecké láhve neolitu měly i propracovanější tvary a ozdoby ve tvaru zvířecích hlaviček. (foto: University Of Bristol)

14. 04. 2021

Antický fastfood – o gastronomických zvycích v roce 79 našeho letopočtu, kdy Pompeje zničil výbuch sopky Vesuv, napovídají zbytky nalezených pokrmů.

27. 12. 2020

Reklama

03. 12. 2017
22. 08. 2016
17. 11. 2015

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907