Jak zlepšit chuť a skladovatelnost piva? Elektromagnetickou indukcí!

19.06.2019 - Stanislav Mihulka

Pasterizace párou už vychází z módy. Nový postup je efektivnější a uživatelsky příjemný

<p>Bude nám s výrobou piva pomáhat elektromagnetická indukce?</p>

Bude nám s výrobou piva pomáhat elektromagnetická indukce?


Reklama

Američtí vědci a milovníci piva už prý byli unaveni sledováním pasterizace piva a dalších nápojů i potravin. Tenhle proces, který krátkodobým zvýšením teploty zlikviduje patogenní mikroorganismy, vymyslel už Louis Pasteur v polovině 19. století. Pasterizace se mnohokrát osvědčila, ale už je čas na změnu. Staré postupy, které často využívají páru, jsou totiž pomalé, náročné na energii a občas mění kvalitu nápojů i potravin.

Nová metoda pasterizace funguje jinak. K zahřátí piva nebo jiných pochutin využívá elektromagnetickou indukci. Nedávno prošla prvním významným kolem testů a mílovými kroky se blíží na trh, kde by měla být k dispozici už koncem letošního roku. Výhodou nového systému je jeho snadná instalace, efektivní provoz a velmi přesné ovládání teploty.

TIP: Vědci přečetli DNA ječmene: Bude z toho lepší pivo a whisky

Proces elektromagnetické indukce není úplně nový. Používá se například při zpracování exotických kovů a v podobných technologiích. Teď se chystá vyvolat revoluci v potravinářském průmyslu. Jen pokud jde o pasterizaci ve Spojených státech, tak je to trh v hodnotě 20 miliard dolarů (asi 455 miliard Kč). 

Reklama

Další články v sekci

Reklama

Reklama

Aktuální články

Start Saturnu V s Apollem 11.

Vesmír

Starší ženy často nepovažují nošení kruhů za nic mimořádného. Za dlouhá léta si na těžkou ozdobu zvykly.

Zajímavosti

Pistole na drony DroneGun MkIII

Věda

Geostacionární komunikační satelit SES-15

Reklama
Historie

Párek supermasivních černých děr před srážkou

Vesmír

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907