Radost skrz slzy: Nový rekord v pojídání superpálivých chilli papriček

27.03.2021 - Vilém Koubek

Odvážný Kanaďan se rozhodl dostat se do Guinnessovy knihy díky pojídání chilli papriček. Za úspěch však tvrdě zaplatil


Reklama

„Připadáte si, jako byste jedli tekoucí lávu,“ tvrdí Ed Currie o papričce Carolina Reaper, kterou vlastnoručně vyšlechtil. Drobné červené „monstrozity“ jsou zhruba 400krát pálivější než klasické jalapeños a drží primát coby nejostřejší zelenina vůbec.

TIP: Někdo to rád ostré: Pět superpálivých chilli šampionů

Kanaďan Mike Jack se proto pokusil stanovit rekord v jejich pojídání a během 9,72 sekundy pozřel rovnou tři kousky. Ve své kategorii se stal prvním rekordmanem, takže zápis do Guinnessovy knihy získal automaticky. Úspěch si však zprvu příliš neužil, neboť jeho útroby sevřely plameny. Okamžitě si tedy vyžádal bezpečnostní kbelík, kdyby se dostavilo dávení – a skrz nezměrnou bolest se usmíval jen s obtížemi.

Reklama

Další články v sekci

Reklama

Reklama

Aktuální články

Experimenty ve Francii a ve Španělsku ukázaly, že po kávě se hůře odolává svodům nákupů. (foto: PixabayCC0)

Věda

Vizualizace polární záře tančící v atmosféře rudé planety. (foto: Shutterstock)

Vesmír

Noráky se nazývali čeští muži, kteří museli za druhé světové války odejít do totálního nasazení do Norska. Bylo jich 1300. Většinu z nich Němci poslali až za polární kruh, kde stavěli opevnění, silnice a železnice. (foto: soukromý archiv příbuzných Jana Novotného)

Zajímavosti

Růžoví elegáni se často hašteří. Vzrušením se jim načepýří peří a obzvlášť v zapadajícím slunci, kdy jeho barvy zázračně ožívají, bývají nádherní. (foto: David Říha)

Příroda

Aby se dostala na palubu, musela Jeanne Barretová oblékat mužský oděv. Námořníci však nic nepoznali. Její skutečná identita vyšla najevo při vylodění na Tahiti v dubnu 1768. (foto: Wikimedia Commons, CC0)

Historie

Objevená hlava mramorového Hérákla z Antikythéry. (foto: Nikos GiannoulakisCC BY 4.0)

Věda

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907