Superpálivá pochoutka: Ochutnejte nejpálivější chips na světě

30.09.2016 - Zuzana Rychlá


Reklama

Potrpíte si na ostrá jídla? Pak je limitovaná edice pochoutky Paqui Tortilla Chips právě tím pravým pro vás. Zabijáckou ostrost této superpálivé pochoutce dodává paprička Carolina Reaper, nejpálivější ze všech papriček. Podle Scovilleovy stupnice je pálivost tortilly 1,4 až 2,2 milionu SHU! Pro představu - papričky jalapeňo či omáčka tabasco mají pouhých 8 tisíc SHU. Rekordní pálivost není pouhým reklamním trikem - Paqui Tortilla Chips se honosí zápisem v Guinessově knize rekordů. O účinnosti tortilly hovoří samotný obal – stačí ochutnat a sáhne na vás Smrtka.

Reklama

  • Zdroj textu:

    Profimedia

  • Zdroj fotografií: Profimedia



Další články v sekci

Reklama

Reklama

Aktuální články

Když člověk přijde o jednu hemisféru, zbývající část mozku dokáže z velké části nahradit její funkci. Plasticita mozku je ale zřejmě závislá na věku. (foto: Shutterstock)

Věda

Ulicemi kráčí smrt

Día de Muertos | Mexiko

Mexický svátek Día de Muertos neboli „den mrtvých“ se slaví od večera 31. října do 2. listopadu. Odrážejí se v něm předkřesťanské tradice, mimo jiné aztécké rituály, a jeho smyslem je poukázat, že smrt tvoří zcela přirozenou součást života. Malování a masky ve tvaru lebek slouží k uctění zesnulých, jimž lidé také pokládají na hroby či domácí oltáře obětiny. (foto: Shutterstock)

Zajímavosti

Skupiny malých roverů by mohly pronikat do jeskynních prostor na Měsíci a na další obtížně dostupná či nebezpečná místa. (foto: Lunar Zebro, TU Delft, CC0)

Vesmír
Válka

Po smrti Jana Šembery (1597) pánové z Boskovic vymřeli po meči. A komu připadly jejich překrásné zámky? Jan Šembera obě své dcery provdal za šlechtice z rodu Lichtenštejnů, kteří se tak mohli radovat z bohatého dědictví. (foto: Wikimedia Commons, DoronenkoCC BY-SA 4.0)

Historie

Úchvatná scenérie Velké Sněžné jámy. (foto: © Jan Vítek)

Příroda

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907