šelma

Relativně pomalejší běh kompenzují dhoulové při lovu dokonalou organizací a vitalitou.
Divoký dhoul fotografovaný v tygří rezervaci Pench ve střední Indii.

06. 09. 2019

Nejčtenejší


Instinktivně přestávám fotit a zadržuji dech. Mezi mnou a šelmou je jen tenká stěna krytu, což pro dvěstěpadesátikilové zvíře není žádná překážka.

05. 01. 2019

Posledním příslušníkem druhu tygra kaspického byla samice Soraya, covaná v letech 1955 až 1960 v zoo Hamburk.

03. 12. 2018

Na snímku je nedospělý jedinec manula. I tak je dobře vidět dlouhou srst, krásné licousy, které narůstají samcům a krátké uši skryté v srsti. Na rozdíl od jiných malých koček má manul kulaté zorničky.

26. 11. 2018


Reklama

Medojed slídící po něčem k snědku. Medojed kapský obývá téměř celou Afriku s výjimkou centrální Sahary a severu Afriky. Dále směrem na východ se vyskytuje od Blízkého Východu přes Střední Asii až po Indický poloostrov

14. 09. 2018

Dnešní populace tchoře černonohého jsou kontrolovány a sčítány dvakrát do roka.

24. 08. 2018

Mroží kly mají obvykle délku kolem 50 cm a hmotnost 3–5 kg. Byly však zaznamenány i kly dlouhé jeden metr

28. 04. 2018

Hyeny jsou navzdory rozšířené představě skvělými lovci. Jestliže ale mají příležitost potravu nalézt, neztrácejí zbytečně energii.

27. 04. 2018

V oblasti kráteru žije v současnosti asi 60 lvů. Jednotlivým smečkám kralují statní samci, kteří si dominantní postavení musejí umět obhájit před případnými vetřelci

10. 02. 2018

Na velké kočky působí parfém Obsession for Men od Calvina Kleina podobně jako teritoriální značka potenciálního útočníka.

30. 01. 2018

Reklama

<p>Pokud uvidíte gepardy (Acinonyx jubatus) ve větší skupině, jedná se téměř vždy o sourozence. Po odstavení zůstávají mláďata těchto nejrychlejších pozemských tvorů spolu. Mají tak lepší šanci na přežití, než kdyby zůstala sama. V&nbsp;období dešťů mají ovšem gepardi větší problémy přiblížit se ke kořisti. Může je prozradit čvachtání vody, které je v&nbsp;těchto měsících všude spousta.</p>

15. 12. 2017

<p>Šakal čabrakový dostal jméno podle výrazného zbarvení zad, které připomíná čabraku (ozdobnou pokrývku koně). Je to jeho typické zbarvení, stejně tak jsou pro něj charakteristické velké uši</p>

27. 11. 2017

<p>Dlouho nebylo jasné, proč někteří tygři ztrácejí ostražitost a vydávají se do blízkosti lidských obydlí</p>

15. 11. 2017

<p>Tato vydra se přiblížila jen 5 metrů k mému úkrytu a velice pozorně reagovala na zvuk závěrky fotoaparátu</p>

27. 10. 2017

<p>Nosál červený žije v severní části jihoamerického kontinentu. Dorůstá délky mezi 80 a 110 centimetry, z čehož polovina připadá na ocas. Dospělí jedinci jsou 2 až 7 kilogramů těžcí</p>

25. 10. 2017

Ačkoli zimní spánek našich medvědů hnědých nebyl zkoumán tak pečlivě jako hibernace amerických baribalů, má pravděpodobně podobné parametry. I spánek medvěda hnědého je „vysokoteplotní“

23. 10. 2017

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907