Impossible Whopper: Burger King přichází s bezmasým ekologickým hamburgerem

05.04.2019 - Stanislav Mihulka

<p>Podle prvních ohlasů zákazníků není v chuti bezmasého burgeru a klasického Whopperu prakticky žádný rozdíl.</p>

Podle prvních ohlasů zákazníků není v chuti bezmasého burgeru a klasického Whopperu prakticky žádný rozdíl.


Reklama

Impossible Foods je kalifornská společnost, která se zabývá vývojem sofistikovaných náhražek masných a mléčných produktů z rostlinných materiálů. Jejich cílem je nabídnout lidem chuť a výživnou hodnotu masa, ovšem bez nepříznivých zdravotních důsledků a zátěže životního prostředí nezbytným chovem dobytka.

Nejnovějším úspěchem Impossible Foods je spolupráce s globálním fastfoodovým gigantem Burger King, který zavádí jejich hamburger „Impossible Whopper“ do restaurací. Novinka se má prozatím objevit v 59 vybraných podnicích v okolí St Louis.

Impossible Whopper je bezmasou variantu ikonického hamburgeru z nabídky restaurací Burger King. Při výrobě těchto hamburgerů se přitom spotřebuje o 75 procent méně vody, o 95 procent méně rozlohy půdy a vznikne o 87 procent méně skleníkových plynů. Klíčové je prý použití molekuly hemu, která se ve velkém množství vyskytuje v mase, ale Impossible Foods ji získávají z kořenových hlízek sóji.

TIP: Hamburger ze zkumavky: Budoucnost stravování?

Podle deníku New York Times jsou první ohlasy příznivé. Zaměstnanci restaurací Burger King a hlavně jejich zákazníci podle všeho téměř nepoznají rozdíl mezi klasickým Whopperem a jeho „Impossible“ variantou. Vše nasvědčuje tomu, že by se Impossible Whopper mohl rozšířit do všech restaurací Burger King, přinejmenším ve Spojených státech.

Reklama

Další články v sekci

Reklama

Reklama

Aktuální články

Velká část záběrů pochází ze záznamů námořních stíhacích letounů F-18 Hornet / Super Hornet. A jak tajemné stroje vypadají? Podle záběrů mají plochý, talířovitý tvar.

Zajímavosti

Postava za štítem s technologií Quantum Stealth zmizí jako mávnutím kouzelného proutku.

Věda
Zajímavosti
Vesmír

Útočných děl StuG III vzniklo více než 9 250 či dokonce možná přes 10 000 kusů

 

Válka

Rezistentních infekcí nebezpečně rychle přibývá.

Věda

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907