Příroda

Žaludy jsou vítanou a výživnou pochoutkou pro mnohé lesní tvory. V kuchyni a medicíně je ale využívali i indiáni a naši předkové.

27. 09. 2021

Nejčtenejší


<p>Bachyně zpovzdálí sledující zápasy kňourů</p>

02. 11. 2016

<p>Je možné, že díky vysoké toleranci vůči alkoholu jsou netopýři žijící na americkém kontinentě mnohem rozmanitější</p>

01. 11. 2016

<p>Obývá horské lesy v&nbsp;Peru a Ekvádoru kolem 2 000–2 500 metrů nad mořem</p>

31. 10. 2016


Reklama

<p>Základní tábor ve výšce 2 150 metrů, z nějž je vidět na vrchol Mt. Vinson, který je&nbsp; o téměř 3 000 metrů výš</p>

30. 10. 2016

<p>Zdá se, že život ve větvích je evoluční výhodou, která přináší delší život</p>

29. 10. 2016

<p>Kaňon Gola di Celano</p>

28. 10. 2016

<p>Naděje lidí, kteří se domnívali, že šelmy se u nás budou postupně šířit podobně, jako se to děje v&nbsp;některých státech USA, nebyly naplněny</p>

27. 10. 2016

<p>Spermie některých hlodavců mezi sebou nezávodí, ale naopak vytvářejí týmy, které mají oproti jednotlivcům výhodu větší rychlosti nebo síly</p>

26. 10. 2016

<p>Ropucha obrovská (Bufo marinus) měla původně pomoci v boji proti broukům, kteří ničili úrodu. Dnes ale sama představuje hrozbu pro původní druhy</p>

25. 10. 2016

Reklama

<p>Malebná skupinka žihelských viklanů</p>

24. 10. 2016

<p>Dvojice ledňáčků říčních sedící na větvičce nad vodní hladinou</p>

23. 10. 2016

<p>Medvědi grizzly se pomalu usazují v oblastech tradičně ovládaných jejich bílými příbuznými</p>

22. 10. 2016

<p>Kaloni lopatkový (Pteropus scapulatus) se shlukují do hejn, která mívají až milion jedinců</p>

21. 10. 2016

<p>Tito drobní 7–12 mm velcí krasci boroví (Phaenops cyanea) se za slunečného letního dne pohybují po čerstvě poražených borových kládách s&nbsp;nevídanou rychlostí a při vyrušení okamžitě startují</p>

20. 10. 2016

<p>Hyena (Crocuta crocuta) je vynikající a velmi vytrvalý běžec, i když má jen čtyři prsty. Některé zdroje uvádějí, že její srdce je až dvakrát větší než srdce lva. Hyena skvrnitá má skus kolem 450 kilogramů – nejsilnější ze všech afrických savců</p>

19. 10. 2016

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907