Afrika

Takto rozkvetlé byly ovocné stromy v horských oázách v polovině února.

15. 01. 2020

Nejčtenejší


Vílí kruhy v Namibii.

18. 09. 2019

Ostrov Kubu se rozkládá uprostřed solných plání Makgadikgadi v Botswaně, nedaleko měst Orapa a Letlhakane. Celá oblast je chráněnou krajinnou oblastí a původními obyvateli regionu je dokonce považována za posvátnou.

16. 09. 2019

Dříve museli Masajové vysílat rychlé posly, kteří zjišťovali, kam stáda dál hnát. Dnes mohou mít k dispozici satelitní snímky.

09. 09. 2019


Reklama

Část sloního stáda. Možná právě od potyčky se stromem má největší slon v popředí snímku zlomený jeden kel.

23. 08. 2019

Člunozobec africký na jezeře Albert v Ugandě.

19. 08. 2019

Léčba eboly bude náročná i s fungujícími léky

17. 08. 2019

Sušení chameleoni na tuniském tržišti. Kromě chameleonů lze koupit sušené mořské koníky a další koření a bylinky.

12. 08. 2019

Dvojice nosorožců ve večerním světle

09. 08. 2019

Po boku své matky vypadá malý nosorožec jednoznačně jako mládě. Při porovnání s jinými tvory už člověk zaváhá.

29. 07. 2019

Reklama

Sahara, největší poušť světa, zasahuje do Maroka dvěma písčitými prsty: ergy Chebbi a Chigaga. Erg Chebbi připomíná obrovské pískoviště – asi sto metrů vysoké duny se zdvihají v třicet kilometrů dlouhém pásu východně od městečka Merzouga, co by kamenem dohodil od alžírských hranic. Název v překladu sice znamená Růžové písky, ale na dunách se každý slunečný den odehrává kouzelné divadlo, při němž se barva písku mění od oranžové přes růžovou až po téměř bílou.

12. 07. 2019

Emír Mansa Musa

23. 06. 2019
30. 05. 2019

Dvojice klubáků červenozobých dokumentuje, že v podstatě jakákoli část těla býložravých savců slouží těmto ptákům jako pohodlné mobilní hřady

29. 04. 2019

Sloní mládě se svojí matkou. Slůně se občas může ztratit, ale stádo je většinou zase najde. Jen výjimečně může dojít k tomu, že se od matky úplně odloučí

12. 04. 2019

Stěhování jen z rodinných důvodů

Levharti mají pevně daná teritoria a na rozdíl od mnoha jiných zvířat včetně lvů a dokonce i gepardů se za zvěří nepřemísťují. Mladí jedinci si ovšem musejí hledat své působiště, protože stejně jako většina kočkovitých šelem jsou levharti samotáři. Mládě se dává na dráhu samostatného lovce v cca 18 měsících věku. V případě, že se jedná o mladého samce, odchází od matčina teritoria dost daleko, aby nedocházelo k příbuzenskému páření. Naproti tomu dcera se většinou usazuje v teritoriu nedaleko matčina území.

10. 04. 2019

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907