hubnutí

Žvýkejte do zemdlení 

fletcherismus | země původu: USA

Dieta Horace Fletchera, známá též jako fletcherismus, spočívala jednoduše ve zdlouhavém konzumování. Sám autor trpěl nadváhou a rozhodl se ji řešit systematickým stolováním, při němž každé sousto žvýkal 32krát – tedy jednou pro každý zub. Potrava se přitom natolik rozmělnila a spojila se slinami, že připomínala tekutinu. Teprve tu pak Fletcher a stoupenci jeho metody polykali. Klíčová myšlenka zněla, že jídlo takto rychleji sklouzne do žaludku a strávník se dříve zasytí. Pokud ovšem ani po poctivém rozkousání neměl pokrm správnou konzistenci, musel se vyplivnout. A fletcheristé zacházeli dokonce tak daleko, že pečlivě žvýkali i nápoje… (foto: Shutterstock)

23. 09. 2022

Nejčtenejší


25. 03. 2021
16. 05. 2020

Podle prvních výsledků má časově omezené stravování příznivý vliv na zdraví.

06. 12. 2019


Reklama

18. 03. 2019
24. 04. 2018
25. 08. 2017
09. 06. 2017
23. 05. 2017
07. 03. 2017

Reklama

25. 12. 2016

<p>Mladá Američanka po operaci &nbsp;žaludku zhubla o rovných 100 kilogramů.</p>

03. 10. 2016

<p><!--break--></p>

09. 09. 2016
31. 08. 2016

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907