chuť

Na tomto snímku to vypadá, jako by hulmanovi jávskému (Trachypithecus auratus) listí nechutnalo. I tak ale tvoří hlavní složku jeho potravy.

12. 10. 2020

Nejčtenejší


Norimaki Synthesizer ve variantě pro digitální ochutnávání suši

28. 05. 2020

Bionický jazyk může posloužit například k odhalování padělaného alkoholu, hlídat bezpečnost potravin nebo hledat jedy v životním prostředí.

08. 08. 2019

Jazyk nejen ochutnává, ale také cítí vůně a pachy

30. 04. 2019


Reklama

V kvalitní čokoládě byste měli najít pouze kakaové máslo, kakaovou hmotu a cukr. Nic navíc tam nepatří.

29. 04. 2019
21. 11. 2018

Pokud je víno přechucené, tak možná pomohou nanočástice

16. 06. 2018

Do nedávna byly známé pouze čtyři chutě – sladká, slaná, kyselá a hořká. Na přelomu tisíciletí pak vědci popsali pátou chuť s exotickým názvem „umami“, včetně konkrétního receptoru a nervové dráhy, která se podílí na jejím přenosu.

05. 06. 2018

<p>Paprička Pepper X se 3,18 miliony jednotek stupnice pálivosti</p>

28. 09. 2017

<p>Rubínová čokoláda s&nbsp;plodem kakaovníku</p>

15. 09. 2017

Reklama

<p>Naše smysly zřejmě dovedou rozpoznat vodu</p>

01. 06. 2017

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907