strava

10. 07. 2020

Nejčtenejší


28. 06. 2020

Síra v míse

chřest | vedlejší účinek: zápach moči

Chřest představuje velmi výživný nízkokalorický zdroj vitaminů C a A či kyseliny listové. Poněkud nepříjemným vedlejším efektem jeho konzumace je nicméně zápach moči, přirovnávaný k vařenému zelí. Zmíněná zelenina totiž obsahuje sirnaté sloučeniny, jež po trávení končí ve výměšcích. Ne všichni přitom odér cítí: Podle současné teorie nemají někteří lidé k jeho vnímání genetické dispozice.

23. 06. 2020

Kdyby Evropa nedovážela krmiva z GMO plodin, musela by snížit stavy drůbeže o 40 %.

18. 05. 2020


Reklama

10. 05. 2020

Růst dětí ovlivňuje skladba jídelníčku či choroby a s tím spojená podvýživa.

25. 04. 2020

Takaki Kanehiro (vpravo) společně s americkým chemikem a lékařem Williamem Worrallem Mayem - pozdějším zakladatelem výzkumného centra a univerzitní nemocnice Mayo Clinic.

22. 03. 2020
01. 02. 2020

Proti zápachu z úst zkuste sklenici mléka, bílý jogurt, kávové zrno, petržel, kardamom či zázvor.

05. 01. 2020
08. 12. 2019

Reklama

Podle prvních výsledků má časově omezené stravování příznivý vliv na zdraví.

06. 12. 2019

Sušení ovoce je dodnes oblíbený způsob jeho dlouhodobého uchování

01. 09. 2019

Lidé v Japonsku věřili, že nindžové jsou něco jako smrtící plyn: lehčí než vzduch, schopní protáhnout se klíčovou dírkou a neviditelní…

21. 08. 2019
06. 05. 2019

Mléčné výrobky nelze z jídelníčku vyloučit, protože jsou jako zdroj vápníku nenahraditelné.

18. 04. 2019

Jedlo se hlavně hovězí a drůbež. Bohatí milovali zvěřinu - pečenou nebo vařenou.

12. 04. 2019

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907