jídlo

10. 10. 2020

Nejčtenejší


Lukulské hody movitých Římanů na mozaice z 3. století.

30. 09. 2020
18. 09. 2020

Smažení cvrčci prý chutnají velmi podobně jako pražené oříšky nebo mandle.

30. 08. 2020


Reklama

První pomoc po ránu

vyprošťovák
stáří: 1 100 let | lokalita: Bagdád  

První známý recept na zmírnění kocoviny pochází z Knihy pokrmů, kterou v Bagdádu zřejmě v 9. století sepsal Ibn Sayyar al-Warraq. Tzv. kishkiyya sestává mimo jiné z cizrny, dušeného masa a ingredience zvané „kashk“ – fermentované směsi jogurtu, mléka a syrovátky. Návod doplňuje rada, že by měl člověk před pitím alkoholu sníst trochu zelí a následujícího dne vodu nehltat, nýbrž usrkávat

18. 08. 2020
28. 07. 2020
10. 07. 2020

Norimaki Synthesizer ve variantě pro digitální ochutnávání suši

28. 05. 2020
10. 05. 2020

Češi jedí denně až třikrát víc soli, než doporučuje Světová zdravotnická organizace.

31. 03. 2020

Reklama

Hranolky a hamburgery na duševní kondici nepřidají.

21. 02. 2020

Hamburger byl populární už v antice

28. 01. 2020

Základem středověkého jídla byl chléb

06. 01. 2020

Proti zápachu z úst zkuste sklenici mléka, bílý jogurt, kávové zrno, petržel, kardamom či zázvor.

05. 01. 2020

Čím se liší děti v Amazonii od dětí v New Yorku nebo Londýně? To je otázka za zdraví mnoha milionů lidí.

23. 12. 2019

Příroda ve městě

restaurace: Geranium | kde: Dánsko

Pátou nejlepší restaurací světa se stalo dánské Geranium, jež otevřelo své brány již v roce 2007 a o devět let později získalo jako první v zemi tři michelinské hvězdy. Hlavním hybatelem podniku je šéfkuchař Rasmus Kofoed, který podle svých slov vede velmi dynamický kolektiv, hledající gastronomický kompromis mezi „přírodním“ a „městským“. Restaurace se nachází v osmém patře výškové budovy uprostřed Kodaně a nabízí panoramatický výhled na zástavbu propletenou korunami stromů. Za dobré viditelnosti lze potom zahlédnout i lopatky větrných mlýnů v Öresundu.

22. 12. 2019

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907