jídlo

11. 09. 2019

Nejčtenejší


KFC je po Burger Kingu dalším z velých fastfoodů, který se pokouší oslovit i zákazníky, kteří se jinak masu vyhýbají. 

02. 09. 2019

Oslaďte si citrony

zázračné ovoce
vedlejší efekt: změna funkce chuťových pohárků 

Plodům rostliny Synsepalum dulcificum se právem přezdívá „miracle fruit“, tedy „zázračné ovoce“. Rudé oválné bobule totiž obsahují látku miraculin, která mění funkci chuťových pohárků. Člověk tak po požití plodů vnímá kyselé jako sladké a ještě o hodinu později se mu zdají sladké i citrony, aniž by prošly jakoukoliv úpravou. Miracle fruit tak zlepšuje život například diabetikům a jeho výtažky lze koupit rovněž v tabletách – ovšem pozor na překyselení žaludku! 

28. 08. 2019
13. 08. 2019


Reklama

Oblíbené smažené vodní ploštice na trhu v Thajsku

17. 07. 2019
28. 06. 2019

Hlavní výhodou masa z hmyzu je jeho levná a ekologická výroba.

06. 06. 2019

Ve Švédsku postavili nejmenší pobočku McDonald’s. Slouží jako nápaditý včelí úl.

27. 05. 2019
06. 05. 2019
29. 04. 2019

Reklama

Diamantový kopeček

Black Diamond
podnik: Scoopi Café | cena: 18 407 Kč

Nejdražší kopeček zmrzliny vám naservírují v dubajském podniku Scoopi Café, a to aniž by pochutina předtím čekala v mrazáku – na počkání ji tam vyrábějí pomocí tekutého dusíku. Základ delikatesy, jež dostala jméno Black Diamond, tvoří vanilkové lusky dovezené z Madagaskaru. Jedinečnost dál dotváří nejdražší šafrán planety pěstovaný v Íránu a hoblinky černých lanýžů z italské oblasti Alba. Kopeček se sype vločkami 23karátového zlata a podává se v ručně vyrobené misce Versace a se stříbrnou lžičkou – obojí si přitom můžete nechat. 

25. 04. 2019
22. 04. 2019

Pobřežní samotářka

původ: britské ostrovy | kultivace: britské ostrovy

Předchůdce dnešních kultivarů hlávkového zelí sice neznáme, nejspíš se však jednalo o divokou brukev zelnou, která rostla na pobřeží britských ostrovů: V daném prostředí se totiž uplatnila její odolnost vůči soli a zároveň tam mohla „uspokojit“ své vysoké nároky na volný prostor. Vodu a živiny si rostlina ukládala do šťavnatých listů, díky nimž ji zřejmě kolem roku 1000 př. n. l. začali jíst a šlechtit Keltové.

14. 04. 2019

Podle vědců neexistuje žádný doklad o pozitivním vlivu cukru na naši náladu a  diskutabilní je i jeho přínos na lidskou výkonnost.

08. 04. 2019

Podle prvních ohlasů zákazníků není v chuti bezmasého burgeru a klasického Whopperu prakticky žádný rozdíl.

05. 04. 2019

<p>Globální roční spotřeba masa za posledních 50 let neustále strmě roste: Ještě v roce 1963 se jednalo o 78 milionů tun, zatímco dnes je to už 308 milionů.</p>

01. 04. 2019

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907