jídlo

04. 01. 2021

Nejčtenejší


Evropané si oblíbili asijskou kuchyni už hodně dávno

27. 12. 2020

Houbový kuba se jí na Štědrý den už od dob pohanů.

24. 12. 2020

Sdílení jídla je pro Číňany známkou náklonnosti a blízkosti. Tisíciletou tradici si nechtějí nechat vzít.

11. 11. 2020


Reklama

10. 10. 2020

Lukulské hody movitých Římanů na mozaice z 3. století.

30. 09. 2020
18. 09. 2020

Smažení cvrčci prý chutnají velmi podobně jako pražené oříšky nebo mandle.

30. 08. 2020

První pomoc po ránu

vyprošťovák
stáří: 1 100 let | lokalita: Bagdád  

První známý recept na zmírnění kocoviny pochází z Knihy pokrmů, kterou v Bagdádu zřejmě v 9. století sepsal Ibn Sayyar al-Warraq. Tzv. kishkiyya sestává mimo jiné z cizrny, dušeného masa a ingredience zvané „kashk“ – fermentované směsi jogurtu, mléka a syrovátky. Návod doplňuje rada, že by měl člověk před pitím alkoholu sníst trochu zelí a následujícího dne vodu nehltat, nýbrž usrkávat

18. 08. 2020
28. 07. 2020

Reklama

10. 07. 2020

Norimaki Synthesizer ve variantě pro digitální ochutnávání suši

28. 05. 2020
10. 05. 2020

Češi jedí denně až třikrát víc soli, než doporučuje Světová zdravotnická organizace.

31. 03. 2020

Hranolky a hamburgery na duševní kondici nepřidají.

21. 02. 2020

Hamburger byl populární už v antice

28. 01. 2020

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907