jídlo

Až do dna a ještě níž

Ráj produktů, dříve publikováno, 1. místo | Remko Kraaijeveld, Nizozemí

Že se dá téma hédonismu a radosti z jídla i života zpracovat s nadsázkou a vtipem, dokázal Remko Kraaijeveld při vytváření kuchařky pro cateringovou společnost Smokey Goodness. Firma se specializuje na uzená a grilovaná jídla pro velké kulturní akce a přála si zachytit své zaměstnance na jediném snímku. Fotograf jim vyhověl unikátní kompozicí, která vznikla naživo, bez pomoci photoshopu. 

13. 09. 2021

Nejčtenejší


Je libo býčí penis?

„O tom, zda považujeme konkrétní jídlo za pochoutku, nebo za nepoživatelnou nechutnost nerozhoduje jeho chuť, ale kulturní prostředí, z něhož pocházíme“, říká Dr. Samuel West – zakladatel muzea nejnechutnějších jídel ze švédského Malmö.

09. 09. 2021

Krystaly karnalitu, jedné z možných náhražek kuchyňské soli

06. 09. 2021

Řeznictví nedaleko italské fronty, kde se přímo porážela zvířata

03. 09. 2021


Reklama

Polní kuchyně na italské frontě, odkud se bude jídlo odneseno k jednotlivým oddílům

27. 08. 2021

Dvojice dam v Jihoafrické republice prodává u cesty biltog. Na rozdíl od českého hovězího dostanete nejspíše gazelu nebo antilopu.

24. 08. 2021

Vojáci při výdeji menáže. Množství stravy se často lišilo oproti množství, které měli muži dostávat podle předpisů.

20. 08. 2021

Zavřeným restauracím nezbylo než „překopat“ menu, aby uspokojily poptávku po jídlech do ruky. Z pouličního stravování se stal v době pandemie nový standard.

16. 08. 2021

Mužstvo bylo před válkou zvyklé jíst mimo jídelnu a později za války ani jiná možnost nebyla.

13. 08. 2021

<p>Správným jídelníčkem lze psychickým poruchám předcházet, nebo je i zmírňovat.</p>

04. 08. 2021

Reklama

27. 07. 2021

S rostoucím počtem flexitariánů, tedy lidí, kteří jedí maso jen zřídka, a silnějším obavám z dopadu masa na životní prostředí, se zvyšuje i potenciál rostlinných alternativ.

27. 07. 2021

Na konci války se franouzská armáda změnila a hrot závěrečné ofenzivy tvořily předdevším tanky, na snímku Renaulty FT

16. 07. 2021

Nejdražší hamburger na světě a jeho tvůrce. Superluxusní pochoutka vyšla na 5 tisíc eur.

14. 07. 2021

U zeleniny je třeba dát pozor na její úpravu. Delší vaření může znehodnotit značné množství přínosných látek. Ideálně se proto hodí střídat upravenou zeleninu se syrovou.

30. 06. 2021

Infarktové pochutiny

Pokud jste na dietě, do restaurace Heart Attack Grill v americkém Las Vegas rozhodně nechoďte. Na kalorie se tam totiž nehledí. Naopak – čím víc toho sníte, tím lépe. V imaginárním nemocničním zařízení navíc provokativně oděné servírky coby „sestřičky“ přijímají objednávky neboli „recepty“ od zákazníků – „pacientů“. Nabídka „léčby“ zahrnuje mimo jiné osminásobný hamburger téměř z kila hovězího masa. Heart Attack Grill zkrátka není pro žádné troškaře. A přestože byl název zamýšlen jako vtip, několik srdečních příhod, a dokonce i úmrtí zákazníků už restaurace bohužel zaznamenala…

16. 06. 2021

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907