jídlo

12. 12. 2019

Nejčtenejší


01. 12. 2019

Paul Newman, coby Frajer Luke. Obdiv spoluvězňů si získává nejen svým postojem k životu, ale také třeba vítězstvím v sázce o snědení padesáti vajec.

12. 11. 2019

Maso z laboratoře ušetří 90 % vody a nevyžaduje žádné pastviny. Budou ho však lidé chtít?

09. 11. 2019


Reklama

19. 10. 2019

Pěstování rostlin mimo Zemi bude důležitou součástí kolonizace Marsu

13. 10. 2019
11. 10. 2019

Slaninová marmeláda se stala vítězem o nejlepší regionální potravinu Jihomoravského kraje.

07. 10. 2019

První výrobnu tvarůžků založil v Lošticích na sklonku 19. století Alois Wessels (na snímku uprostřed mezi svými zaměstnanci).

26. 09. 2019
11. 09. 2019

Reklama

KFC je po Burger Kingu dalším z velých fastfoodů, který se pokouší oslovit i zákazníky, kteří se jinak masu vyhýbají. 

02. 09. 2019

Oslaďte si citrony

zázračné ovoce
vedlejší efekt: změna funkce chuťových pohárků 

Plodům rostliny Synsepalum dulcificum se právem přezdívá „miracle fruit“, tedy „zázračné ovoce“. Rudé oválné bobule totiž obsahují látku miraculin, která mění funkci chuťových pohárků. Člověk tak po požití plodů vnímá kyselé jako sladké a ještě o hodinu později se mu zdají sladké i citrony, aniž by prošly jakoukoliv úpravou. Miracle fruit tak zlepšuje život například diabetikům a jeho výtažky lze koupit rovněž v tabletách – ovšem pozor na překyselení žaludku! 

28. 08. 2019
13. 08. 2019

Oblíbené smažené vodní ploštice na trhu v Thajsku

17. 07. 2019
28. 06. 2019

Hlavní výhodou masa z hmyzu je jeho levná a ekologická výroba.

06. 06. 2019

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907