GMO

Vedoucí výzkumu David Holding s geneticky vylepšeným popcornem. (foto: University Communication and Marketing, Craig ChandlerCC BY-SA 4.0)

18. 11. 2022

Nejčtenejší


Světélkující dánia GloFish.

10. 04. 2022
16. 07. 2021

„Zlatá“ geneticky modifikovaná rýže obohacená o provitamín A.

27. 06. 2020


Reklama

Kdyby Evropa nedovážela krmiva z GMO plodin, musela by snížit stavy drůbeže o 40 %.

18. 05. 2020

Geneticky modifikovaní komáři vytvářejí ve svém těle protilátky, které úspěšně brání množení všem známým typům obávaného viru dengue.

17. 01. 2020

Rajče plné plodů pro městské farmy.

25. 12. 2019

Geneticky modifikované bakterie vytvářejí „náplast“ která chrání poškozenou sliznici střeva. Červeně je vyznačený zánět, zeleně „náplast“.

11. 12. 2019

Zlatá rýže v porovnání s běžnou bílou rýží

30. 10. 2019

Prasečí kůže pomůže lidem s popáleninami

17. 10. 2019

Reklama

14. 06. 2019

Hlavní výhodou masa z hmyzu je jeho levná a ekologická výroba.

06. 06. 2019

Pobřežní samotářka

původ: britské ostrovy | kultivace: britské ostrovy

Předchůdce dnešních kultivarů hlávkového zelí sice neznáme, nejspíš se však jednalo o divokou brukev zelnou, která rostla na pobřeží britských ostrovů: V daném prostředí se totiž uplatnila její odolnost vůči soli a zároveň tam mohla „uspokojit“ své vysoké nároky na volný prostor. Vodu a živiny si rostlina ukládala do šťavnatých listů, díky nimž ji zřejmě kolem roku 1000 př. n. l. začali jíst a šlechtit Keltové.

14. 04. 2019

Biotechnologové se svým vylepšeným tabákem

28. 02. 2019

V budoucnu by takové vajíčko mohlo obsahovat lidské proteiny.

30. 01. 2019

Pavoučí síť je skvělý vynález

23. 08. 2018

Stránky

Nové časopisy Extra Publishing

RSSInzerceO serveru (Redakce)Partnerské weby
© Extra Publishing, s. r. o. 2007–2011. ISSN 1804-9907